Ľubomír Hudačko Rôzne

Veľvyslanci, komentátor, celebritní hudobníci... Tieto známe tváre drali lavice na prešovskom gymnáziu!

Škola vychovala množstvo študentov, medzi absolventmi sa nachádzajú mnohé známe mená. Ak ste aj vy terajším študentom Gymnázia J. A. Raymana, možno ani netušíte, kto pred vami takisto drel školské lavice a v súčasnosti je známou tvárou.

Ilustračný obrázok k článku Veľvyslanci, komentátor, celebritní hudobníci... Tieto známe tváre drali lavice na prešovskom gymnáziu!
Zdroj: Dnes24.sk

Známych tvárí z rôznych oblastí života študovalo na Gymnáziu Jána Adama Raymana nemalé množstvo.

„Keďže som bola pri oslavách 40-tky i 50-tky našej školy, pokúsim sa bez prípravy aspoň niekoľko mien vám ponúknuť,“ uviedla riaditeľka Viera Kundľová.

Dozvedeli sme sa tak naozaj zaujímavé mená. V škole lavice dreli René Matlovič, rektor Prešovskej univerzity, veľvyslanec Miroslav Jenča – zvláštny predstaviteľ generálneho tajomníka OSN, vedúci Regionálneho strediska preventívnej diplomacie v strednej Azii, a tiež aj Vladimír Skalský, predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí.

Gymnázium absolvovali aj také mená ako Marcel Merčiak, športový komentátor RTVS, Katka Knechtová, Ivan Tásler či Tomáš Slávik, takisto gitarista v IMT Smile. „Chodil sem aj Peter Nagy, Klára Orgovanová, konzultantka pre viaceré medzinárodné organizácie, Katarína Bajcurová – historička umenia, generálna riaditeľka Slovenskej národnej galérie, Marián Jusko, bývalý guvernér Národnej banky Slovenska a napríklad aj Marián Tomášik, veľvyslanec Slovenska v Thajsku,“ dodala riaditeľka pre portál Prešov 24.

foto: ilustračné/Fran­tišek Eštočin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM