Rastislav Búgel Regióny

Viac ako 2000 psov: V Nitre sa zišli psíčkari z celej Európy

Majitelia psov z desiatok krajín Európy sa zišli v posledný februárový víkend na výstavisku Agrokomplex. Dôvod mali prostý. Konala sa tu medzinárodná výstava psov.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako 2000 psov: V Nitre sa zišli psíčkari z celej Európy
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Tisícky psov

Každý kto počas víkendu zavítal do priestorov výstaviska Agrokomplex mal jasný cieľ. Medzinárodná výstava psov Nitradog 2013 prilákala množstvo majiteľov a chovateľov štvornohých miláčikov. Počas dvoch dní sa bolo na čo pozerať. V sobotu sa predviedlo 2105 psov, v nedeľu 1918. Dovedna sa predstavilo viac ako 2000 psov. Usporiadateľom výstavy sa stal Zväz športovej kynológie.

Kvalitná účasť

Na výstave sa prezentovali vo väčšej miere psy zo Slovenska a susedného Česka. Nechýbali však ani krásavci z iných krajín. Napríklad Litva, Ukrajina, Švédsko, Srbsko a iné krajiny tu mali tiež svojich zástupcov. O kvalite psov rozhodovali skúsení domáci rozhodcovia, ako aj rozhodcovia z Čiech, Maďarska, Srbska, Litvy, Chorvátska, Švédska a Nemecka. Počas výstavy sa v priestoroch Agrokomplexu konalo aj niekoľko klubových výstav plemien retriever, kokeršpaniel a národného plemena československého ovčiaka.

Pozrite si ako to vyzeralo na výstave prostredníctvom nášho videa.

Výstava psov
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Výstava psov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM