Peter Klimant Rôzne

Vianočná tradícia v Moravciach pokračuje: Aktivisti budú pred Štedrým dňom podávať kapustnicu

Po minuloročnom úspechu sa bude konať znova. Zlatomoraveckí aktivisti budú aj tieto Vianoce variť pre ľudí z nášho mesta kapustnicu.Tento rok nás však čaká novinka.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná tradícia v Moravciach pokračuje: Aktivisti budú pred Štedrým dňom podávať kapustnicu
Zdroj: TASR

Aktivisti z občianskeho združenia ZMena prišli s nápadom podávania vianočnej kapustnice deň pred Štedrým dňom ešte minulé Vianoce. Jeden z organizátorov sa vtedy vyjadril, že by si prial, aby sa z podujatia stala nová tradícia Zlatých Moraviec. Jeho prianie sa zatiaľ plní.

Zlatomoraveckí aktivisti totiž prichádzajú s vianočnou kapustnicou aj tento rok. Je tu však malá zmena. Vlani bola akcia určená hlavne pre seniorov, tieto Vianoce dostane kapustnicu každý. „Tento rok sme sa rozhodli pokračovať v načatej tradícii a tak sme opäť pripravili vianočnú kapustnicu, len tentokrát pre všetkých občanov. Prísť môže každý, všetci sú vítaní,“ hovorí Michal Cimmermann, jeden z organizátorov.

Vianočná kapustnica sa bude v Zlatých Moravciach podávať v stredu na Námestí Andreja Hlinku od jedenástej hodiny doobeda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM