Peter Klimant Rôzne

Vianočná výzdoba ako z rozprávky: Zlatomoravecké deti si vyhrnuli rukávy a vytvorili takúto parádu

Pochváliť sa takouto krásnou výzdobou veru nemôže každé mesto. Deti zo zlatomoraveckých základných škôl si vyhrnuli rukávy a spoločnými silami urobili pre Moravce naozaj parádnu vianočnú výzdobu. Pozrite si ju!

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba  ako z rozprávky: Zlatomoravecké deti si vyhrnuli rukávy a vytvorili takúto parádu
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu sa v Zlatých Moravciach ukončil dvojdňový kultúrny projekt pod názvom Biele Vianoce, v rámci ktorého sme si mohli v našom meste užiť predvianočnú náladu v podobe tanečno-dramatického predstavenia, ktoré sa konalo v stredu, a speváckeho koncertu spojeného s literatúrou, ktorý sa uskutočnil pod klenbami vínnej pivnice Mestského strediska kultúry a športu.

„V minulosti sa nič také nekonalo, preto sme chceli pre Moravčanov pripraviť niečo nádherné. Bola by som rada, keby sa z toho stala tradícia, tešila ma táto práca, milujem robiť umenie, som učiteľka spevu,“ hovorí o Bielych Vianociach koordinátorka celého projektu Zuzana Hudecová Molnárová.

Súčasťou tohto zaujímavého kultúrneho projektu je aj jedna veľká špecialita. Je ňou krásna vianočná výzdoba Mestského strediska kultúry a športu a Mestského úradu, o ktorú sa postarali deti zo zlatomoraveckých materských a základých škôl pod taktovkou výtvarného odboru Základnej umeleckej školy.

„Školy vytvárali ozdoby z vlastných zdrojov, to je na tom to nádherné , nestálo to nič len vôľu a pracovitosť zúčastnených,“ hovorí o výzdobe Zuzana Hudecová Molnárová, podla ktorej sa do projektu Biele Vianoce zapojili materské školy Štúrova, Slniečko, Slnečná, Žitavské Nábrežie, Prílepy a základné školy Mojmírova, Pribinova, Robotnícka, Cirkevná škola, Osobitná škola a Základná umelecká škola a jej kolektív.

Pozrite si vianočnú výzdobu zlatomoraveckých detí v našej priloženej fotogalérii!

Foto: Zuzana Hudecová Molnárová

Rozprávková vianočná výzdoba od detí zo Zlatých Moraviec
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM