Ľubomír Hudačko Rôzne

Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?

Rodinka snehuliakov, medveď či tučniaci. V Prešove bude možnosť tešiť sa zo svetielkujúcej nádhery v rôznych lokalitách na Hlavnej. Rozšírenie výzdoby umožnilo umiestniť časť z nej dokonca aj na ďalšiu ulicu. Pozrite si, kde všade radnica plánuje dekory umiestniť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?
Zdroj: Tomáš Motýľ

Mestské zastupiteľstvo v rozpočte pre tento rok vyčlenilo na výmenu starej výzdoby používanej od konca deväťdesiatych rokov sumu 25 000 eur. V centre pribudnú aj nové prvky, ktoré budú dizajnovo a farebne ladené.

„Rozšírenie výzdoby umožnilo umiestniť časť vianočných dekorov aj na Masarykovu ulicu. Rodinka snehuliakov bude umiestnená na pôvodnom mieste medzi Konkatedrálou a južným parkom. Medveď sa vráti pred Divadlo Jonáša Záborského. Umiestnenie tučniakov bude buď na novom mieste pri rohu Caraffovej väznice na Floriánovej ulici, alebo budú osadení spolu s rodinkou snehuliakov,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milam Grejták.

Ako dodal, vianočná výzdoba v Prešove bude realizovaná podľa oficiálnej požiadavky na jej spustenie, ktorú vystavuje odbor dopravy, životného prostredia a komunálnych služieb mesta. Pozitívne je, že do výzdoby pribudnú nové prvky. Pôjde o dekory, ktoré budú zdobiť stožiare verejného osvetlenia a priestory ponad chodníkmi na Hlavnej ulici. „Nové výzdoby budú takisto umiestnené ponad obľúbené vianočné trhy. Inštalovaná v meste je jeden až dva týždne pred jej požadovaným rozsvietením,“ zakončil Grejták.

Môže vás zaujímať:

Vianočná výzdoba v Prešove? V centre pešej zóny sa môžeme tešiť na jej novú podobu!

Snažili sa o to 10 rokov, napokon ich uvidíme na vlastné oči: Do Prešova dorazia vzácne relikvie sv. Terézie!

Súťaž o najkrajšie mesto sa už skončila a toto je výsledok Prešova: Dostali sme sa do TOP 15-tky!

foto: ilustračné/Tomáš Motýľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM