Lucia Lauková Správy Rôzne Zo Slovenska

VIDEO: Neuveriteľné kúsky nitrianskeho akrobata, z tohto sa vám zatočí hlava

To čo dokáže tento mladý nitriansky akrobat bežne neuvidíte. Natočil video so svojimi doposiaľ najlepšími kúskami.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Neuveriteľné kúsky nitrianskeho akrobata, z tohto sa vám zatočí hlava
Zdroj: YouTube.com

Martin Šimora sa venuje už 12 rokov pohybovej disciplíne, ktorá sa nazýva parkour a freerunning. Od ostatných športov sa podľa akrobata táto disciplína značne odlišuje. „My používame naše telo ako nástroj sebavyjadrenia v priestore, snažíme sa posúvať naše limity a prekonávať strach. Nesúťažíme medzi sebou navzájom, ale pomáhame si, jednoducho je to druh životného štýlu, ktorý má svoju filozofiu,“ opisuje Martin Šimora.

Martin pracuje ako tréner. „Snažíme sa pozitívne pôsobiť na mládež v našom meste a naše plné tréningy sú dôkazom toho, že to robíme správne,“ prezradil nitriansky akrobat.

Martin trénuje každý jeden deň. Podľa jeho slov je to veľmi náročná disciplína, kde je dôležitá nie len flexibilita, ale aj sila, výbušnosť či kondícia. „Mnohí by neverili, že práve sila, kedže mnoho z nás sme útlej športovej postavy. Ale práve naopak, my používame funkčnú silu, dokážeme efektívne pracovať s vlastnou hmotnosťou a nerobia nám problém žiadne silové prvky,“ hovorí Martin.

Ak sa vám Martinove kúsky páčia, vedzte, že za tým stojí obrovské množstvo úsilia. „Každý jeden prvok, ktorý uvidíte vo videu je veľmi náročný a stojí za ním kopec práce. Napríklad na to, aby ste sa naučili salto vzad potrebujete možno tisíc pokusov, aby vyzeralo ako tak dobre. Človek, ktorý sa na toto dá, musí byť trpezlivý a nepreceňovať svoje schopnosti,“ dodal Martin Šimora.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM