ts Rôzne Zo Slovenska

VIDEO: Tomáš zachytil na video príbeh riečky Vydrica, od prameňa až po ústie do Dunaja

V jednu jarnú sobotu sa Tomášovi pri behu podarilo nasnímať príbeh riečky Vydrica - jedného z mála tokov na Slovensku, ktorý sa priamo napája na Dunaj.

Zdroj: YouTube.com

Konečne cítiť jar so všetkým, čo k tomu patrí! Čoraz teplejšie slnečné lúče lákajú do prírody, ktorá už ožila spevom lesného vtáctva. Krása jarnej prírody očarila aj Bratislavčana Tomáša.

Spoznávajte s Tomášom

Tomáš je rekreačný bežec a amatérsky filmár. Rád chodí behať do Malých Karpát a krása prírody mu učarovala natoľko, že nezostal len pri jej pozorovaní. „Malé Karpaty považujem za niečo jedinečné, na čo môžeme byť všetci pyšní. Veľa Bratislavčanov si možno neuvedomuje, akú hodnotu má napríklad Železná studnička a okolie,“ hovorí Tomáš.

V jednu jarnú sobotu sa mu pri behu podarilo nasnímať príbeh riečky Vydrica, od prameňa až po ústie do Dunaja. Vydrica je zaujímavá napríklad tým, že je jedným z mála slovenských tokov priamo ústiacich do Dunaja.

„Rád sa o svoje zážitky delím aj s inými. Tak aj vznikol nápad zdokumentovať celý tok Vydrice. Už samotný beh bol pre mňa zážitok, keďže som túto myšlienku nosil v hlave pár mesiacov. Čakal som len na to, kým sa roztopí sneh. Krátkym videom som chcel ponúknuť obraz ostatným, ktorí to tam poznajú, ale dlho tam neboli a najmä tým, ktorí to nepoznajú a po zhliadnutí budú mať záujem spoznávať,“ vysvetlil nám Tomáš.

Tok Vydrice zachytil na video a spravil si aj niekoľko krásnych fotiek, ku ktorým pridal veľavravný popisok: „Jarný sobotný beh v krásnote. Takúto krásu máme v strede Bratislavy. Toto si fakt musíme chrániť a biť všetkých, ktorí sa to snažia pokaziť!“

Vydrica

„Vydrica nemá ani 20 km, ale má veľa zaujímavých lokalít. Ak ju nasledujete, viete pozorovať rozličnú flóru a celé kopy živočíchov. A toto celé v strede Bratislavy, medzi Račou a Lamačom. Vážme si to!“ uzavrel Tomáš.

Vodný tok Vydrica pramení v Malých Karpatoch pri Bielom Kríži a vlieva sa do Dunaja v blízkosti mostu Lafranconi ako jeho ľavostranný prítok. Má dĺžku 17 km a plocha povodia Vydrice zaberá 32 kilometrov štvorcových.

Vydrica - od prameňa po ústie
12
Galéria
Zdroj: Tomáš Ščepka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM