Nicole Regecová Regióny

VIDEO: Úchvatné letecké zábery tajomného miesta. Unikátny most neďaleko Zvolena v 4K rozlíšení!

So zábermi, hoci len na pár desiatok sekúnd, preletíte v závratnej výške ponad mimoriadne zaujímavé miesto neďaleko Zvolena. Zastavte sa a vychutnajte si rozprávkovú panorámu leteckých záberov unikátneho mostu, ktorý vedie ponad rieku Slatina. Čím je zaujímavý?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Úchvatné letecké zábery tajomného miesta. Unikátny most neďaleko Zvolena v 4K rozlíšení!
Zdroj: YouTube.com

Portál videozoslovenska.sk na svojom YouTube kanáli uverejnil úchvatné video z nášho kraja, ktoré si môžete pozrieť v kvalitnom rozlíšení 4K.

Ide o letecké zábery netradičného mostu, ktorý je zostrojený zo železničného vagóna a vedie cez rieku Slatina. Hoci video trvá iba pár desiatok sekúnd, stačí to na to, aby diváka očarilo. Pohľad na zvláštnu dominantu zasadenú v krásnej prírode nášho regiónu ešte viac umocňuje hudba vo videu.

Unikát nájdete vo Vígľaši – Pstruši neďaleko Masarykovho dvora. Miestnym slúžil ako skratka cez rieku Slatinu, teraz sa stáva turistickou atrakciou. Nikto presne nevie, ako sa sem vagón dostal, železnica je od neho vzdialená vyše sto metrov. Miestni tvrdia, že je tu od konca 60. rokov a rozobratý ho preniesli na miesto pomocou lán a buldozérov. Miesto je jedinečné aj najnižšie nameranou teplotou na Slovensku. Bolo to 11.2.1929 a teplomer zaznamenal –41,0 °C.

„Hlavným cieľom rojektu je zachytávať zaujímavosti a krásy slovenskej prírody, miest, a ľudí v krátkych filmoch, propagovať Slovensko ako také a prinášať tieto filmy divákom na internete. Myšlienka vytvoriť tento projekt vznikala u nás v banskobystrickom Greenbox Film Studio,“ uviedol Juraj Valica z projektu videozosloven­ska.sk.

Nechajte sa uchvátiť leteckým videom v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

Pomenovanie Hrona zahalené rúškom tajomstva. Čo má spoločné so smrekmi či germánskymi kmeňmi?

Rýchlostná cesta Zvolen – Pstruša sa dočká eurofondov. Osemkilometrový úsek majú dokončiť už tento rok!

Foto: youtube.com

Video unikátneho miesta nášho regiónu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM