Lucia Lauková Regióny Zo Slovenska

VIDEO: Zvieratá v nitrianskom parku na slobode, niekto im pomohol von z výbehu

Hospodárske zvieratá si vyšli na "prechádzku" nitrianskym parkom. Zahnať ich späť do ohrady pomáhala aj hliadka mestskej polície.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Zvieratá v nitrianskom parku na slobode, niekto im pomohol von z výbehu
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že hospodárske zvieratá v nitrianskom mestskom parku si opäť našli cestu von aj z novej ohrady. Starú vymenili po 10-tich rokoch vlani v marci.

Na slobodu im niekto pomohol

Tentokrát však nezlyhala ohrada, ale k úteku mal zvieratám niekto dopomôcť. „Je pravda, že zvieratá vyšli z výbehu, ale príčinou bol „náhodný okoloidúci návštevník“, ktorý poškodil zámok na ohrade a vypustil ich,“ vysvetlil Jozef Stančík, referent pre poľnohospodárstvo MsÚ v Nitre.

Asistovala aj mestská polícia

Zvieratá nezaváhali a zjavne si neočakávanú voľnosť užívali. Takto voľne by sa však nemohli túlať po parku. Zahnať ich späť do ohrady pomáhala aj mestská polícia. „Zvieratá vrátil späť ošetrovateľ zvierat v spolupráci s hliadkou Mestskej polície,“ dodal Jozef Stančík.

O tom, že by zvieratá niekto z ohrady vypustil, zatiaľ mestská polícia podľa slov zástupcu náčelníka Pavla Saba, dôkaz nemá. Svoju výpomoc nepovažujú za nič nezvyčajné. „Nemožno túto skutočnosť považovať ako netradičný zásah polície, pretože už v minulosti sme zaznamenali niekoľkokrát obdobnú udalosť, keď sa zvieratám podarilo z obory vyjsť, možno im aj niekto dopomohol otvorením bránky, o čom zatiaľ nemáme dôkaz,“ hovorí zástupca náčelníka Mestskej polície v Nitre, Pavel Sabo.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM