KAW Kultúra

Viedenské vianočné trhy lákajú romantikou a jedinečnou atmosférou

Vianočné trhy v našom meste sú skvelé a stretnete tam kopu známych. Ak však chcete zažiť veľkolepé romantické dobrodružstvo s vôňou a chuťou Vianoc, vyberte sa do Viedne!

Ilustračný obrázok k článku Viedenské vianočné trhy lákajú romantikou a jedinečnou atmosférou
7
Galéria
Zdroj: TASR

Zavrite oči a predstavte si skutočnú vianočnú rozprávku s omamnou vôňou škorice a punču, tisíckami svetielok a slávnostnými tónmi tradičných melódií. V susednej Viedni ju zažijete na vlastnej koži.

Potešia všetky zmysly

Už od polovice novembra si môžete čarovnú atmosféru užiť na viac ako dvanástich trhoviskách Viedne. Najviac turistov už tradične lákajú stánky pred mestskou radnicou – Rathausplatz. Vo viac ako 150 drevených minidomčekoch si môžete dať varené vínko, tradičný punč a rôzne gurmánske špeciality. Spomínané trhy nesklamú ani tých, ktorí si chcú nakúpiť drevené ozdoby či iné suveníry pripomínajúce najkrajšie sviatky v roku. Súčasťou trhov sú aj dve veľké ľadové plochy a kolotoč pre najmenších návštevníkov. Nechýba ani vysvietená alej, tvorivé dielne pre deti, nebeská pošta či koncerty adventných zborov z celého sveta.

Nádherný je aj trh na Riesenradplatz. Môžete tam zažiť neopakovateľnú atmosféru Prátra s jeho známym veľkým ruským kolesom. Aj tam vás čaká množstvo stánkov s dobrotami a živé hudobné vystúpenia.

Pri návšteve Viedne určite nevynechajte ani trh na námestí Freyung, ktorý je vraj najkrajší. Vianočné trhy tu dýchali slávnostnou atmosférou už v roku 1772. Práve kvôli starobylosti tohto trhu sa na ňom stretávajú tradičný remeselníci a umelci. Nájdete tam drevené betlehemy, sklenené ozdoby či keramiku. Tento rok doplní tradičnú ponuku aj bar so šampanským.

Najromantickejšie sú určite adventné trhy pred zámkom Schönbrunn, ktoré pôsobia skutočne veľkolepým dojmom. Pred barokovým zámkom nájdete okrem mnohých stánkov aj bohatý program pre deti. Remeselníci tu ponúkajú špeciálne “schönbrunnské” limitované edície svojich výrobkov.

Kompletný zoznam viedenských vianočných trhov nájdete TU.

Ako do Viedne?

Ak ste rozhodnutý vybrať sa do Viedne na vianočné trhy, auto radšej nechajte doma. Ich atmosféra je veľkým lákadlom pre turistov z celej Európy a nájsť slušné parkovacie miesto môže byť naozaj náročné.

Z Bratislavy sa do rakúskej metropoly dostanete veľmi jednoducho a rýchlo aj bez auta. Najlepším spôsobom je využiť služby železničnej a autobusovej dopravy. Môžete si vybrať napríklad z ponuky Slovak Lines. Prepravca vás odvezie do Viedne aj za 1 euro, ak si lístky kúpite v dostatočnom predstihu. Navyše ponúka Wien ticket, s ktorým môžete cestovať celý deň viedenskou MHD.

Bez problémov sa dostanete do Viedne aj vlakom z Petržalskej železničnej stanice. Spiatočný lístok vás bude stáť 14 eur.

Vianočné trhy vo Viedni
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM