Webnoviny - Svet

Víkend ponúka ďalšie festivaly

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Michal Burza BRATISLAVA 10. augusta (WEBNOVINY) – Do konca letnej festivalovej sezóny na Slovensku zostávajú ešte tri víkendy, počas toho najbližšieho sa hudobné podujatia uskutočnia na západe, východe i v strede krajiny. Nováčikom na festivalovej mape Slovenska je tento rok Grape festival, ktorý sa bude konať 13. až 14. augusta. Pôvodne sa mal uskutočniť v Pezinku, no napokon bude jeho dejiskom piešťanské letisko, ktoré v minulosti hostilo i Hodokvas. Headlinerom prvého Grape festivalu bude nórska dvojica Röyksopp. Okrem nich sa na podujatí predstaví aj britská rocková skupina The Subways, rakúska elektro-džezová hviezda Parov Stelar so živou kapelou či britská formácia Robots In Disguise. V Piešťanoch vystúpia aj Bez Ladu a Skladu, Tata Bojs, Para, Puding pani Elvisovej, Diego, Swan Bride, The Uniques, Noisecut, Vec a Zverina, Haf a Beyuz, Opak, Midi Lidi či Billy Barman. Permanentka na podujatie stojí v predpredaji 26 eur.

Počas piatka a soboty je na programe aj ďalší ročník festivalu Rock pod kameňom na Sninských rybníkoch pri Snine. Na 8. ročníku festivalu sa predstaví švajčiarska hardrocková kapela Gotthard a fínska speváčka Tarja, známa z pôsobenia v skupine Nightwish, ktorú budú okrem iných inštrumentalistov sprevádzať aj americký bubeník Mike Terrana či violončelista Max Lilja. V piatok bude pódium patriť českej formácii Kabát, ale i skupinám Alkehol či Tublatanka. Na amfiteátri v rekreačnej oblasti Rybníky sa 13. – 14. augusta predvedú aj Karpina, Arakain alebo Škwor. Permanentka na Rock pod kameňom stojí v predpredaji v sieti Ticketportal 18 eur.

Priaznivci rockovej hudby si prídu na svoje aj na Terchovskom budzogáni na Amfiteátri nad Bôrami v Terchovej, ktorý bude 13. a 14. augusta hostiť Kabát, Mad Frequency, Horskú Chatu, Mira Šmajdu, HT, Arakain, Arzén, No Gravity, Konflikt či Alkehol. V Zliechove v okrese Ilava sa taktiež 13. až 14. augusta uskutoční festival Pustohlav. Počas dvoch dní na podujatí vystúpia U.K.N.D, Gladiator, Komajota, Aneta Langerová, Peter Nagy, Chinaski, Katka Knechtová, Zuzana Smatanová, Para, Polemic, Vetroplach či Slobodná Európa. Každý prvodarca, ktorý daruje krv v trenčianskej NTS v dňoch 2. – 11. augusta, dostane lístok na festival zadarmo. Ponuku slovenských festivalov na najbližší víkend dopĺňa posledná edícia podujatia Fun rádio Dohoda, tentoraz v popradskom AquaCity. V nedeľu 15. augusta na nej vystúpia aj Horská chata, Mukatado, Robo Šimko a Massriot, Adam Ďurica, Horkýže Slíže, Heľenine oči, Puding pani Elvisovej, IMT Smile alebo Hex.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM