Hokej

Višňovský dohrá sezónu v Slovane, Krajči: "Pracujeme na ďalších posilách"

Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa rozhodol dohrať sezónu v tíme nováčika KHL Slovana Bratislava. Keďže v zámorí sa skončila výluka NHL, Višňovský sa mal okamžite vrátiť do svojho tímu New York Islanders, s ktorým má platný kontrakt do leta 2013.

Ilustračný obrázok k článku Višňovský dohrá sezónu v Slovane, Krajči: "Pracujeme na ďalších posilách"
Foto: Marián Haršáni

Skúsený tridsaťšesťročný zadák však už po nedeľňajšom zápase s Metallurgom Magnitogorsk (4:3 po sn), ktorý mal byť jeho posledný, vyjadril vôľu zotrvať v kádri „belasých“.

Okamžite po zápase telefonoval s agentom, ten následne hovoril s generálnym manažérom klubu NY Islanders a všetko mu vysvetlil. Višňovský sa opäť predstaví v belasom drese už v utorňajšom domácom súboji s Traktorom Čeľabinsk. Táto informácia potešila aj generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho. „S Ľubom sme sa dohodli na pokračovaní zmluvy až do konca tejto sezóny,“ potvrdil pre TASR.

Podľa Krajčiho Slovan nebude musieť za Višňovského nič zaplatiť. „Tým, že bol štrajk v NHL, oni porušili ich zmluvy, takže je to individuálny vzťah Višňovský-NHL, resp. Višňovský-KHL. Vlastne niečo podobné, ako bol v minulosti prípad ruského hráča Radulova.“

Zotrvaním Višňovského, ktorý v 31 stretnutiach v tejto sezóne zaznamenal v drese Slovana šesť gólov a osem asistencií, sa Slovanu podarilo vyriešiť jeden dôležitý post v obrane. „Pracujeme však ešte na ďalšom posilnení v obrane aj v útoku,“ uzavrel Krajči.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM