Zo Slovenska

Vizitka hotelov, penziónov a pohostinstiev: Inšpekcia odhalila veľké nedostatky!

Inšpektori zo Slovenskej obchodnej inšpekcie prišli na základe rozsiahlej kontroly so zistením, že to u nás s ubytovacími zariadeniami nie je práve najlepšie.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) vykonala na jar tohto roku štvortýždňovú kontrolu, počas ktorej prešla 274 ubytovacích zariadení a zároveň aj 244 pohostinských stredísk, kde sa turisti u nás môžu stravovať. Inšpektori odhalili množstvo nedostatkov týkajúcich sa hygieny, vybavenosti izieb, našli sa aj pochybenia v informovanosti o cenách. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

Podľa SOI je najväčším problémom vybavenosť izieb, vo viacerých zariadeniach chýbala základná výbava ako stoly, stoličky, stolné lampy, uteráky, skrine, poháre, zrkadlá. V 133 prevádzkach odhalila inšpekcia nedostatky v kategorizácií. Hotely a penzióny si cielene uvádzali viac hviezdičiek ako im prináležalo, pričom tak urobila takmer polovica kontrolovaných zariadení.

PREČÍTAJTE SI: Nepoznajú výrobcovia okien zákon? Inšpekcia zasahovala v desiatkach prípadov

Problémová hygiena

Veľké nedostatky sa odhalili aj v hygiene, ktoré sa vrátane hotelov, penziónov, apartmánových domov i turistických ubytovniach, týkajú takmer šesťdesiatich zariadení. Aj tu chýbala základná výbava ako sušič na vlasy, vrecká na bielizeň, osvetlenie nad umývadlom, vrecká na hygienické vložky, poháre na čistenie zubov, osušky, uteráky, mydlo, i šampón.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM