Rastislav Búgel Futbal

VIZUALIZÁCIE pripravovanej podoby futbalového štadióna: S prácami by sa malo začať už po sezóne

Fanúšikovia nitrianskeho športu sa, zdá sa, dočkali. Sľubovaná rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra je na spadnutie.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE pripravovanej podoby futbalového štadióna: S prácami by sa malo začať už po sezóne
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovalo občianske združenie Naša Nitra, rekonštrukcia futbalového štadióna je naplánovaná na tento rok. Občianske združenie dokonca zverejnilo aktuálne vizualizácie, ktoré nájdete v priloženej galérii. Rekonštrukcia by mala trvať približne dva roky a rozdelená bude do dvoch etáp. “Výstavbu financuje sumou 2,4 milióna eur štát, ktorý dotáciu schválil uznesením Vlády SR č. 115/2013 zo dňa 27.02.2013 vo veci Financovania rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov na roky 2013 – 2022 a Mesto Nitra sa podieľa sumou 1,6 milióna eur,“ informuje OZ Naša Nitra.

Prvá etapa tak prebehne ešte v tomto roku. Mala by sa týkať troch malých tribún okolo štadióna, ktoré nahradia existujúci ovál. Prebehnúť by mala aj rekonštrukcia hlavnej tribúny. S prácami by sa malo začať po skončení aktuálnej ligovej sezóny.

“V roku 2017 v rámci II. etapy sa dobudujú skyboxy a ubytovanie pre hráčov a legionárov. Kapacita štadióna bude 8500 miest. Zatiaľ bola zo sumy 1,6 milióna eur preinvestovaná čiastka 100-tisíc eur, ktorá išla na projektovú dokumentáciu a prípravné práce,“ informuje OZ Naša Nitra.

Ani dotácia na vlastníckych pomeroch nič nezmení. Štadión ostane vo vlastníctve Nitrianskej investičnej spoločnosti. Tá samotná je majetkom mesta. “ Zväz však bude mať právo požadovať využitie štadióna v prípade medzinárodných zápasov,“ informuje OZ Naša Nitra.

Štadión musí po rekonštrukcii spĺňať požiadavky UEFA:

  • Vybudovanie turniketových systémov s elektronickým čítacím zariadením
  • vybudovanie vyhrievacích a zavlažovacích systémov trávnatých hracích plôch
  • dobudovanie sektorov štadiónov pre fanúšikov hostí vrátane bufetov a sociálnych zariadení
  • vybudovanie umelého osvetlenia
  • dobudovanie štandardných sociálnych zariadení

Pozn.: O bližšie informácie sme požiadali aj zástupcov vedenia mesta. Do vydania článku sa však nevyjadrili.

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy!

VIZUALIZÁCIE pripravovanej podoby futbalového štadióna
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM