Aktualizované Zo Slovenska

Vláda rokovala na cestách. Schválila ďalšie milióny pre okres Trebišov

Trojdňovú šnúru rokovaní na východe Slovenska ukončila vláda v Trebišove. Cieľom výjazdov bola podpora okresov s vysokou mierou nezamestnanosti.

Ilustračný obrázok k článku Vláda rokovala na cestách. Schválila ďalšie milióny pre okres Trebišov
Zdroj: TASR

V okrese Trebišov by malo do roku 2020 pribudnúť 1540 nových pracovných miest. Vládou čerstvo schválený akčný plán počíta aj s dotáciou vo výške 5.8 milióna eur.

"Podporíme predovšetkým oblasť poľnohospodárstva, potravinárstva, ovocinárstva. Je to aj región svetoznámy aj svojím tokajským vínom, napríklad aj tam pôjdu peniaze,“ povedal premiér Fico.

Z podporených projektových zámerov ďalej spomenul oblasť priemyslu a služieb – investície v polygrafickom priemysle, triedenie komunálneho odpadu či expanziu strojárskej firmy vyrábajúcej pekárenské pece. Akčný plán ďalej zahŕňa podporu vzniku podnikateľského inkubátora v Kráľovskom Chlmci, vybudovanie salónu tokajských vín či zriadenie minimálne šiestich sociálnych podnikov.

Peniaze pôjdu aj na vybudovanie tréningových centier pri sociálnych podnikoch a regionálnych centier vzdelávania zriadenie materskej školy v Trebišove, rekonštrukciu krytej plavárne v Trebišove i amfiteátra v Kráľovskom Chlmci.

„Je to región, v ktorom máme aj niektoré ‚horúce zemiaky‘, ako napríklad elektráreň Vojany. Je tu aj možno perspektíva projektov, ktoré sa týkajú širokorozchodnej železnice,“ dodal ďalej premiér.

Schválené akčné plány

Od začiatku týždňa sa vláda už zaviazala k niekoľkým zásadným krokom. Akčný plán rozvoja okresu Sobrance, ktorý schválila počíta s vytvorením 1225 pracovných miest do roku 2020 a investíciou približne 69 miliónov eur. Podobnej podpory by sa mal dočkať aj okres Sabinov. Vláda tam vyčlenila sumu 3,84 milióna eur, novej práce by sa malo dočkať vyše tisícky ľudí.

Počas ďalších troch týždňov navštívi vládny kabinet vždy po dva okresy, už aj v Banskobystrickom kraji. Na konci augusta to budú Vranov nad Topľou (30.8.) a Svidník (31.8.), na začiatku septembra Poltár (7.9.), Veľký Krtíš (8.9.) a o týždeň na to aj Revúca (13.9.) a Rožňava (14.9.).

PREČÍTAJTE SI AJ:

VLÁDA: Okresu Sobrance odklepla millióny eur, očakáva stovky pracovných miest

Vláda rozhodla. Sabinov dostane stovky tisícov eur. Na čo pôjdu?

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM