Správy Zo Slovenska

Vládna strana Most-Híd má nového podpredsedu

Novým podpredsedom strany Most–Híd sa stal Ábel Ravasz. Rozhodli o tom účastníci deviateho snemu strany v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Vládna strana Most-Híd má nového podpredsedu
Zdroj: TASR

Most-Híd má nového podpredsedu

Novým podpredsedom strany Most–Híd sa stal Ábel Ravasz. Rozhodli o tom účastníci deviateho snemu strany v Nových Zámkoch. Miesto podpredsedu sa uvoľnilo po parlamentných voľbách, keď Zsolt Simon odišiel zo strany pre nesúhlas s vstupom strany do vládnej koalície Smer-SD a SNS.

„Pre nás je dôležité, aby dostali šancu mladí ľudia, ktorí už niečo aj dokázali. Protikandidát nebol,“ skonštatoval predseda strany Béla Bugár.

Čo chcú „Bugárovci“ dosiahnuť

Na sneme prijali účastníci programový dokument. Ten rozpracováva tri priority strany na ďalšie obdobie: právny štát a vymožiteľnosť práva, rozvinuté regióny, ochrana menších a občianske práva.

Za prvý zodpovedá Lucia Žitňanská, za regióny László Sólymos, za menšiny a ich občianske práva Ábel Ravasz.

Zdroj: TASR

Po voľbách chcú prevziať zodpovednosť

Strana SaS je politický subjekt schopný nielen prezentovať najlepší program, ale aj po najbližších voľbách prevziať zodpovednosť za chod krajiny. Vyhlásil to líder SaS Richard Sulík na programovej konferencie liberálov neďaleko Modry.

„Na našom programe pracujeme priebežne, spoločnosť sa vyvíja a snažíme sa náš program prispôsobiť," líder strany. Podľa jeho slov je SaS stranou odborníkov a jej program je pravidelne vyhodnocovaný ako najlepší.

Strana odborníkov

„Volebné úspechy v roku 2010 aj 2016 boli spôsobené tým, že sme ostali tomuto tvrdeniu verní. Snažili sme sa o dobrý program a vyplatilo sa. Budeme v tom pokračovať, je to naša DNA," uistil Sulík.

Začiatkom budúceho roka chce šéf liberálov predstaviť silný odborný tím pre zdravotníctvo a koncom roka 2017 aj komplexnú reformu zdravotníctva. „Je to oblasť, kde vážne treba riešiť veci,“ myslí si.

Dve silné strany dva pohľady do budúcnosti. Čoho sa od týchto politikov dočkáme?
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM