Svet Krimi

Vo Viedni zadržali bezdomovca so 400 gramami TNT: Získal ho údajne na Slovensku

Polícia v hlavnom meste Rakúska v piatok nakrátko zadržala bezdomovca, ktorý mal pri sebe 400 gramov trinitrotoluénu (TNT), ako aj ostrý vojenský náboj a nôž.

Ilustračný obrázok k článku Vo Viedni zadržali bezdomovca so 400 gramami TNT: Získal ho údajne na Slovensku
Zdroj: TASR

Päťdesiatštyriročný muž pochádzajúci z nemeckého Frankfurtu uviedol, že trhavinu si priniesol z jedného zo slovenských vojenských výcvikových priestorov, informovala v sobotu tlačová agentúra APA s odvolaním sa na vyjadrenie policajného hovorcu.

Policajtov v centre Viedne zalarmovala predavačka z čerpacej stanice, ktorej bezdomovec krátko predtým povedal, že má pri sebe TNT. Po mužovi následne pátrali početné hliadky, a to aj s pomocou psov vycvičených na vyhľadávanie trhavín.

Nemenovaného Nemca nakoniec našli na základe poskytnutého opisu, pričom chemický rozbor materiálu, ktorý mu zhabali, potvrdil, že ide o TNT.

Na to, aby mohol byť vyvolaný výbuch, by však bolo potrebné ďalšie spracovanie, poznamenal policajný hovorca.

Polícia podľa APA zdôraznila, že prípad nemá nijakú súvislosť s terorizmom. Muža, ktorý údajne pred zhruba deviatimi rokmi odišiel z Nemecka a jazdí odvtedy po Európe na bicykli, nevzali do väzby, čelí však trestnému stíhaniu za porušenie zákona o zaobchádzaní s vojenským materiálom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM