Jakub Forgács Regióny Rôzne

Vo Zvolene sa chystá krásna akcia. Ľudia sa spoja a vyčistia rieku Hron

Vodohospodári, hasiči, rybári, turisti, študenti, pltníci... Všetci sa spoja, aby vyčistili brehy Hrona, Borovú horu či upravili chodník na hrad Peťuša. Pridať sa k nim môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa chystá krásna akcia. Ľudia sa spoja a vyčistia rieku Hron
15
Galéria
Zdroj: TASR

Záleží vám na tom, ako vyzerá naša rieka alebo len chcete priložiť ruku k dielu, spoznať nových známych a navyše aj stráviť deň v prírode? Sobota bude na to ako stvorená. „V tento deň máme naplánované čistenie Hrona, pri ktorom použijeme člny a plte. Akcia začína o ôsmej ráno v lodenici pri Červenom medokýši a končí na tom istom mieste. Je to otvorená výzva pre každého, kto má chuť pripojiť sa,“ hovorí viceprimátor Jaroslav Stehlík a dodáva, že dúfa, že ich akciu podporí aj počasie.

„Dobrovoľníci si môžu vybrať, do ktorej z aktivít sa zapoja – či budú upravovať chodník na Peťušu alebo Hron alebo sa zapoja do aktivít na svojom sídlisku. Na záver dňa o štrnástej sa všetci stretneme pri spoločnom posedení,“ dodáva viceprimátor.

Zároveň v tento deň pripravujú členovia Podborovského spolku brigádu na Borovej hore, kde sa bude čistiť jazero a okolie jazera. Na Západe zase Občianska iniciatíva Zvolen-Západ organizuje brigádu, ktorá začína o 9:00 pri Občianskom centre OKO. Nebude to po prvýkrát, kedy Zvolenčania vyjdú do ulíc a pridať sa k nim môžete aj vy.

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM