Tomáš Batiz Šport

Vodácka elita príde na Liptov: V roku 2019 sa pripravte na európsky šampionát!

Európsky šampionát juniorov a pretekárov do 23 rokov vo vodnom slalome v roku 2019 sa uskutoční v Liptovskom Mikuláši. Je to jeden zo záverov Rady Európskej kanoistickej asociácie, ktorá zasadala minulý týždeň v nemeckom Postupime.

Ilustračný obrázok k článku Vodácka elita príde na Liptov: V roku 2019 sa pripravte na európsky šampionát!
Zdroj: TASR

Diplomatický úspech podobného významu dosiahli aj Česi, ktorým sa ušiel rovnako kontinentálny šampionát juniorov a pretekárov do 23 rokov v roku 2019, ale v rýchlostnej kanoistike. Jeho dejiskom budú Račice. ECA rozhodla aj o tom, že na tohtoročnom európskom šampionáte v rýchlostnej kanoistike v Moskve a majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov v Plovdive sa v programe objaví nová disciplína – mužská K4 na 500 m. Najbližší kongres ECA sa uskutoční v roku 2017 v Bukurešti. Ešte predtým v novembri tohto roku príde na rad ďalšie zasadnutie Rady ECA vo Frankfurte nad Mohanom (4. novembra).

Vo vodnoslalomárskom areáli v Liptovskom Mikuláši sa ešte v tomto roku 12.- 15. mája uskutočnia majstrovstvá Európy dospelých, ktoré budú pre slovenských reprezentantov poslednou možnosťou kvalifikovať sa na olympijské hry do Ria de Janeiro.

Zatiaľ má zo Slovákov istú účasť na OH iba kanoista Matej Beňuš, hoci vyjazdené sú miestenky vo všetkých štyroch olympijských disciplínach.

zdroj: KTK Liptovský Mikuláš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM