Tomáš Batiz Šport

Vodný slalomár Grigar trénuje na novú sezónu: Okrem miestenky na OH zabojuje mladý Lipták aj na maturite!

Mladý a talentovaný Lipták Jakub Grigar, ktorý už viackrát úspešne reprezentoval Liptovský Mikuláš po celom svete tvrdo trénuje na novú sezónu. Už o pár týždňov ho čaká boj o miestenku na OH v Riu.

Ilustračný obrázok k článku Vodný slalomár Grigar trénuje na novú sezónu: Okrem miestenky na OH zabojuje mladý Lipták aj na maturite!
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Všetkým dobre známy mikulášsky mladý kajakár odcestoval pred pár dňami do Austrálie, kde spoločne so svojim tímom pokračuje v príprave na novú sezónu. „Na Liptove je ešte zima a kanál ešte netečie, takže preto musím cestovať za tréningom do zahraničia. Minulý rok sme boli v Arabských Emirátoch, takže preto sme tento rok zvolil návrat do Austrálie,“ vysvetľuje Grigar, ktorý sa naplno pripravuje na májové majstrovstvá Európy v Liptovskom Mikuláši.

Na podmienky v Austrálii sa nesťažuje

Skvelé teplé počasie a moderné mesto blízko Sydney sprevádza Jakuba počas prípravy na novú sezónu. „Máme tu pre tréning skvelé podmienky. Kanál je skvelý a je tu veľa možností na dobrý tréning. Máme tu aj modernú posilňovňu, veľmi dobrú lezeckú stenu a krásnu prírodu, takže vo voľnom čase si idem aj zabehať, alebo skočím na bicykel,“ opisuje prípravu v Austrálii kajakár Grigar.

Bojovať o miestenku na OH bude doma na Liptove

Areál vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši zažije po Svetovom pohári ďalší pretekársky sviatok. Už v máji tohto roku sa na mikulášskej divokej vode uskutočnia majstrovstvá Európy, ktoré budú zároveň preteky aj o posledné miestenky na OH. „Chalani aj v minulej sezóne ukázali, že sú to svetoví jazdci, a preto to určite bude veľmi ťažké. Preteky budú na domácej trati pred domácim publikom a na jednej z mojich najobľúbenejších tratí,“ pokračuje v rozprávaní Grigar, ktorý sa na preteky už teraz veľmi teší.

S minulou sezónou nie je moc spokojný

V úvode minulej sezóny Jakub Grigar potvrdil svoje kvality na juniorských majstrovstvách sveta, kde sa stal svetovým šampiónom vo svojej kategórii. Okrem toho skončil na 4. mieste na majstrovstvách Európy a body si pripísal aj v 3. kole Svetového pohára po tom čo skončil na13. mieste. „S minulým rokom som nebol moc spokojný. Síce je pravda, že som získal druhý titul juniorského majstra sveta, ale ostatné preteky boli pre mňa trošku sklamaním. V každom preteku sa stala aspoň jedna väčšia chyba, ktorú som potom ľutoval,“ komentuje poslednú sezónu rodák z Liptova, ktorý vo svojom rozprávaní ďalej priznal, že ho v predošlej sezóne trápila hlavne psychika, ktorá sa prenášala na samotné preteky. „Uvedomujem si, že v mojej poslednej sezóne som mal veľký problém s hlavou. Vo viacerých pretekoch som bol moc nervózny, alebo som si ich užíval až tak že som zabudol na dôležitosť pretekov“ Verím, že so zábavou prídu aj výsledky," dodáva s úsmevom mladý Lipták.

Okrem bojov o miestenku na OH v Riu bude 18-ročný mikulášsky pretekár bojovať aj s maturitou, ktorá ho čaká už o pár mesiacov. „Pravdupovediac maturity sa bojím ešte viac ako preteku,“ so smiechom priznáva Grigar.

Jakuba potešila aj účasť na Športovcovi roka na Liptove

Už 19. februára sa v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši uskutoční každoročná akcia, ktorá vyhodnotí športové výsledky športovcov za uplynulý rok. V tohtoročnej nominácii, ktorú sme vám pred pár dňami už predstavili má svoju miestenku v kategórii do 18 rokov miestenku aj Grigar. „Som šťastný, že som opäť nominovaný medzi najlepšími športovcami v našom meste. Veľa z nich sú najlepšími vo svojom sporte, takže som nesmierne rád, že môžem byť po ich boku, čo ma motivuje k tomu aby som bol ako oni,“ dodáva na záver kajakár z Liptova Jakub Grigar.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM