Rastislav Búgel Volejbal

Volejbalista Kašper po veľkom úspechu: Napodobnili sme hokejistov, Nitrania môžu byť hrdí

Na mapu slovenských volejbalových majstrov v stredu pribudlo nové meno. Hráči VK Bystrina SPU Nitra vyhrali rozhodujúci siedmy zápas finále play off slovenskej extraligy na palubovke Prešova a napodobnili tým nitrianskych hokejistov, ktorí sa pred dvomi týždňami takisto radovali z premiérového titul

Ilustračný obrázok k článku Volejbalista Kašper po veľkom úspechu: Napodobnili sme hokejistov, Nitrania môžu byť hrdí
Zdroj: TASR

Zverenci Mareka Kardoša Prešovčanom vrátili prehru z finále Slovenského pohára. Dva najlepšie slovenské tímy práve skončenej sezóny si dva prestížne národné prvenstvá spravodlivo podelili. Vo finále Pohára viedla Nitra už 2:0 na sety, napokon však Prešov otočil. Vo finále extraligy viedla Nitra 3:2 na zápasy, ale „otočka“ sa napokon nekonala. Nitrania zvládli zápas na palubovke súpera a po finále neskrývali radosť. Kapitán Peter Kašper hovoril o dlhých oslavách, ktoré si tým za odvedenú prácu počas celej sezóny zaslúži. „Tím sa poskladal hneď v prvom roku. Prišli noví sponzori, tréner i hráči. Bolo toho veľa, ale zvládli sme to. Majstrovský titul je aj istou náplasťou za prehru v Slovenskom pohári,“ priznal kapitán tímu spod Zobora Peter Kašper.

Jeho tím tak napodobnil hokejistov Nitry, ktorí sa pred dvomi týždňami stali majstrami Slovenska. Takisto prvýkrát v histórii a tiež neboli v pozícii najväčšieho favorita na titul. Napokon však aj oni spravili nitrianskym fanúšikom dôvod na radosť. „Už pred finále sme vraveli, že by bolo krásne, keby Nitra získala dva tituly. To sa aj podarilo. Myslím si, že všetci Nitrania môžu byť teraz hrdí a oslavovať s nami. My sme fandili hokejistom a snáď aj oni nám. Ja sa teším, že sa v Nitre vybudoval silný hokej aj silný volejbal. Dúfam, že to bude takto pokračovať,“ snažil sa Kašper v hlúčiku novinárov prekričať oslavujúcich spoluhráčov.

Ambície nitrianskeho tímu boli v tejto sezóne vyššie než v minulých. Do Nitry prišiel silný sponzor i hráčska kvalita a hoci sa o útoku na titul hovorilo opatrne, medailové ambície boli jasným cieľom. Riaditeľ klubu Róbert Pullman sa nimi netajil už pred sezónou. „Potrebujeme úspech hneď v prvej sezóne, aby okolo volejbalu vznikol určitý boom, ako to bolo pred pár rokmi v basketbale. Ak budeme vysoko v tabuľke, o to ľahšie pritiahneme aj deti k volejbalu,“ vravel Pullman ešte pred sezónou.

Jeho želania sa naplnili, Nitrania môžu hovoriť o vydarenej sezóne, v ktorej získali prvú medailu v histórii. A hneď zlatú. „Chlapci tušili, že počas sezóny niekedy nastane kríza. Od polovice januára do polovice februára šomrali, že veľa trénujú a že sa nedarí. Boli však so mnou trpezliví a ja s nimi. Až na pár nezhôd to vyšlo a potom sme začali hrať naozaj dobre. Od začiatku play off sme hrali vynikajúci volejbal a to sme dotiahli až do konca. Prešov hral nerovnomerne, raz veľmi dobre, raz zle. To sme dokázali využiť. Poznám svojich hráčov a viem, že vonku hrajú uvoľnenejšie a lepšie než doma. Vedel som, že v siedmom zápase budeme hrať dobre. Hráči boli namotivovaní a už od rána som na nich videl, že naozaj chcú vyhrať,“ uviedol tréner VK Bystrina SPU Nitra Marek Kardoš. Narozdiel od svojich zverencov bol počas osláv na prešovskej palubovke pokojnejší, radosť z titulu akoby skrýval. „Už myslíme na ďalšiu sezónu. Užijeme si päť minút slávy a ideme ďalej,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Nitra opäť prepisuje históriu, volejbalisti získali premiérový titul!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM