Volejbal

Volejbalisti Nitry majú za sebou štart Mevza ligy: Zo Slovinska si odniesli 3 body

V úvode Mevza cupu odohrali nitrianski volejbalisti 3 zápasy. Na konto si Nitra pripísala 3 body.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Nitry majú za sebou štart Mevza ligy: Zo Slovinska si odniesli 3 body
Zdroj: TASR

Slovenský volejbalový majster VKP Bystrina SPU Nitra odštartoval nový ročník stredoeurópskej súťaže v slovinskom Kranje, kde odohral až 3 zápasy. Informuje o tom web nitrianskeho volejbalového klu­bu.

V prvom zápase sa Nitre nepodarilo získať ani bod, ako uvádza web VKP Bystrina SPU Nitra, z nasledujúcich dvoch tajbrejkových sa jej už body zarátajú. „Počas náročného víkendu tak odohrala až 13 setov, bodovo najviac pri chuti boli Wawrzyńczyk (58) s Horníkom (42),“ píše sa na webe volejbalového klu­bu.

SK Posojilnica AICH/DOB (AUT) – VKP Bystrina SPU Nitra 3:0 (24, 23, 22)

Zostava NR: Wawrzyńczyk 14, Horník 10, Rehák 6, Menner 7, Kašper 8, Zaťko 1, libero JakubíkV, striedali Gera 0, Malina 5, Porubský 0.

OK Triglav Kranj (SLO) – VKP Bystrina SPU Nitra 2:3 (-23, 18, –25, 19, 11)

Zostava NR: Zaťko 2, Wawrzyńczyk 27, Horník 11, Rehák 22, Malina 8, Kašper 6, libero Jakubík, striedali Porubský 0, Menner 0.

VKP Bystrina SPU NITRA – Mladost ZAGREB (CRO) 2:3 (-19,23,–23,20,–12)

Zostava NR: Zaťko 5, Warzyńczyk 17, Horník 21, Rehák 2, Menner 12, Kašper 13, libero Jakubík (Malina), striedali: Mačuha 5, Porubský 0.

„Vzhľadom na trošku oklieštený káder, ktorý momentálne máme, sú 3 body priamym odzrkadlením tohto stavu. Na tomto turnaji sme boli v konfrontácii s priemerným európskym volejbalom a na tejto úrovni musíme vyhrávať. Aj keď máme personálne problémy, systémové veci sa musia dodržiavať. A tu je aj problém s disciplínou – buď si hráči nepamätajú alebo neskoro zareagujú na jednotlivé pokyny,“ povedal pre stránku volejbalnitra.sk k 1. kolu Marek Kardoš.

„Pokiaľ sa Hupka nevráti a Kostoláni nepríde do tímu, môžeme rátať aj s alternatívou Miloša Horníka na účku. Je naozaj univerzálny, energický a táto alternatíva je prijateľná podobne ako v minulej sezóne. Musím však pochváliť libero Jakubíka a Mačuhu na bloku, ktorí boli pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Naopak tí, od ktorých sa to očakávalo, ma mierne sklamali. Ak to takto pôjde ďalej, nastanú radikálne zmeny,“ pokračuje tréner vo svojich vyjadreniach pre klubový web. .

Najviac bodujúcim hráčom vo všetkých 3 zápasoch bol podľa webu volejbalnitra.sk Poliak Wawrzyńczyk, ktorý pre tím nazbieral až 58 bodov. „Je to profesionálny typ hráča, ktorý na svoju prácu na ihrisku potrebuje trošičku pokoja, čo však nemusí byť dobré pre zvyšných 6 hráčov. Musíme ho naučiť prezentovať sa trochu iným spôsobom, viac emočne. Volejbal je show a ľudia ju chcú vidieť na ihrisku,“ dodáva na webe nitrianskeho volejbalového klubu, tréner Marek Kardoš.

Najbližší domáci zápas čaká našich nitrianskych mladíkov už v stredu 4.10.2017 o 18:00 hod. proti Svidníku a 7.10.2017 proti Prievidzi, oba duely v Mestskej hale. príďte povzbudiť dvojnásobných majstrov z Nitry aj vy!

Foto: ilustračné

Zdroj: volejbal Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM