Monika Földešiová Regióny

Vozidlá zimnej údržby pod drobnohľadom: Skontrolujte ich pozíciu aj vy!

Starostlivosť o mestské komunikácie v Prešove sa nebude realizovať počas tejto zimy iba pod drobnohľadom radnice. Webová stránka mesta bude totiž počas nadchádzajúcich chladných dní prinášať informácie o miestach aktuálneho výkonu posypových vozidiel či ďalších mechanizmov zimnej údržby aj vám.

Mesto Prešov zabezpečuje údržbu vyše 340 kilometrov miestnych komunikácií a chodníkov prostredníctvom dodávateľských firiem. „Zástupcovia jednej zo zmluvných spoločností pripravujú v týchto dňoch spolu s pracovníkmi Mestského úradu v Prešove takzvaný pasport zimnej údržby a monitoring pohybu vozidiel zimnej údržby, prostredníctvom webu mesta. Verejnosť sa tak bude môcť dozvedieť, kde sa aktuálne zimná údržba v meste vykonáva,“ vysvetlila hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ako dodala, samospráva žiada verejnosť, podobne ako aj po minulé roky, o aktívnu spoluprácu počas zimných mesiacov. „Je potrebné kontaktovať zástupcov mesta, respektíve dispečerskú službu zimnej údržby, aby okamžite zasiahli, ak si to vyžaduje aktuálna situácia. Zároveň žiadame verejnosť o súčinnosť v podobe správneho parkovania na vyhradených parkovacích miestach a odstavných plochách, čím pomôže zabezpečiť plynulejší a kvalitnejší výkon vozidiel zimnej údržby,“ podotkla hovorkyňa.

Podľa jej slov je na starostlivosť o komunikácie a chodníky v Prešove vyčlenených pre túto zimu približne 1500 ton inertného materiálu a 150 ton chemického posypu. O sprejazdňovanie jednotlivých úsekov mesta sa bude starať celkovo 14 mechanizmov a nákladných vozidiel. Kmetóny Gazdová ďalej uviedla, že celkové náklady na správu prešovských ciest počas zimy, budú zosumarizované až v neskoršom období. Náklady na sezónu 2011/2012 dosiahli hodnotu 630.000 eur, uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM