Nina Táborská Krimi

Vrah je už v rukách polície: Svoju obeť bodol 152-krát, rozsekal ju na 10 častí a vyhodil pri Prístavnom moste

Polícia prijala v utorok 9.6. 2015 oznámenie, že v lesnom poraste pri Prístavnom moste bola nájdená ľudská hlava. Za pomoci špeciálne vycvičených psov našli policajní vyšetrovatelia v okolí od prvého nálezu ďalších deväť častí ľudského tela v štádiu rozkladu.

Ilustračný obrázok k článku Vrah je už v rukách polície: Svoju obeť bodol 152-krát, rozsekal ju na 10 častí a vyhodil pri Prístavnom moste
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia začala okamžite vyšetrovať prípad ako obzvlášť závažný zločin vraždy. „Bezprostrednou príčinou smrti bol úrazovo krvácajúci šok po mnohopočetných bodných a rezných ranách po celom tele. Súdni lekári zistili, že na tele muža sa nachádzalo celkom 152 bodno-rezných a sečných rán v oblasti hlavy, hrudníka a rovnako na končatinách,“ informoval Bratislava24.sk riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave plk. JUDr. Csaba Faragó.

O pomoc pri pátraní totožnosti obete sa polícia následne obrátila na verejnosť. „Prijali sme takto dve hlásenia, ani jedno z nich sa nepotvrdilo. Medzičasom sa však znaleckým skúmaním v pondelok 15.6. podarilo zistiť totožnosť muža. Je ním 44-ročný Bratislavčan,“ doplnil Faragó.

Podľa jeho slov sa 38 hodín po odhalení totožnosti muža podarilo polícii vypátrať muža, podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy. „Ešte v ten deň bol podozrivý zadržaný pred miestom jeho trvalého pobytu a obvinený z vraždy“ doplnil riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ.

Obvinený sa totiž podľa polície priznal k spáchaniu k skutku v plnom rozsahu a spolupracuje s políciou. Motív jeho činu však zatiaľ uverejniť polícia nemôže.

Dňa 17.6 bola u obvineného muža vykonaná aj bytová prehliadka s pozitívnym výsledkom. „Viac sa k tejto skutočnosti vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme vyjadriť,“ povedala vyšetrovateľka I. oddelenia vyšetrovania Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave mjr. Mgr. Ľubica Bojarová.

Muž sa však podľa jej slov momentálne nachádza v cele predbežného zaistenia a je príkaz na jeho vzatie do väzby. „Obvinenému mužovi hrozí 15–20 rokov odňatia slobody,“ doplnila Bojarová.

Podľa našich informácií ide o 30-ročného muža bytom Bratislava-Ružinov. To, či bol v rodinnom vzťahu k zavraždenému zatiaľ polícia nepotvrdila ani nevyvrátila. Mŕtvy muž bol v minulosti súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť, obvinený muž súdne trestaný podľa polície nebol.

Vražda
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM