Tlačové správy

Vyberte si záhradný nábytok na grilovačku

Blíži sa vami dlho plánovaná grilovačka, ale ešte nemáte záhradný nábytok?

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si záhradný nábytok na grilovačku
Zdroj: TASR

Paniku si šetrite na to, keď vám prihorí steak z argentínskej roštenky, tipy, ako si vybrať záhradný nábytok, ktorý bude presne podľa vašich predstáv, dostanete hneď teraz. Aký materiál si vybrať? Drevo, plast, ratan či kov?

Drevený nábytok

Prírodný materiál, ktorý sa perfektne hodí do záhrady. Je pevný, má dlhú životnosť, odporúčame však vyberať exotické dreviny – tík, akáciu či eukalyptus, ktoré obsahujú tropické oleje, vďaka ktorým si na nich nepochutná zub času. Keď chcete, aby si udržal mladistvý vzhľad, musíte sa oň starať – impregnácia, obnovenie náteru a podobné rodičovské činnosti.

Plastový nábytok

Obľúbený je hlavne vďaka nízkej cene a hmotnosti, takže s ním môžete ľahko manipulovať, a keď sa zlomí, nič sa nedeje. No povedzme si pravdu – do záhrady sa plast veľmi nehodí, navyše farebné kúsky môžu začať na slnku blednúť a konštrukcia sa neradí medzi tie najpevnejšie kúsky.

Ratanový nábytok

Záhradný nábytok z umelého ratanu je moderný a zároveň pôsobí prírodne, a to ho robí výnimočným. Prečo sa nepoužíva prírodný ratan? Pretože tento materiál je veľmi drahý a s krátkou životnosťou – ľahko popraská, nevydrží vyčíňanie počasia a je náročný na údržbu. Preto sa používa syntetický ratan, ktorý je odolný a vyžadujú si minimálnu starostlivosť – pokojne prežije vonku aj zimu bez ujmy na zdraví.

Kovový nábytok

Príjemný vidiecky štýl, ktorý síce pôsobí trošku chladne a nepohodlne, keď naň dáte vankúšik, urobíte ho pohodlnejším a pohľadnejším. Pevná konštrukcia a vysoká nosnosť sú jeho hlavnými výhodami, no to si odnieslo daň v podobe náročnejšej manipulácie.

Ktorý nábytok je pre vás najvýhodnejší? Vyberte si svojho srdca šampióna, nezabudnite však na poistku pred upršaným počasím, ktoré sa isto bude chcieť pozrieť, ako grilujete – ochráni vás party stan.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM