Rastislav Búgel Správy

Výbor si posvieti na cestu prezidenta Kisku vládnym špeciálom do Poľska

Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií bude riešiť podnet voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Ilustračný obrázok k článku Výbor si posvieti na cestu prezidenta Kisku vládnym špeciálom do Poľska
Zdroj: TASR

Týka sa jeho cesty do Poľska, kam mal zobrať vládnym špeciálom svoju dcéru Natáliu a iné súkromné osoby a zúčastnil sa na poklepaní základného kameňa mrakodrapu, ktorý má postaviť spoločnosť HB Reavis, v ktorej robí jeho dcéra. Informoval predseda výboru Martin Poliačik (SaS).

Podávatelia podnetu považujú za „neprípustné“, aby prezident SR chodil na súkromné podujatia vládnym špeciálom. A tiež, aby touto letkou vozil dcéru a iné súkromné osoby. V Kiskovom konaní vidia viacnásobný konflikt záujmov a zneužitie štátnych peňazí na osobný a rodinný prospech a účel.

Riaditeľ tlačového a komunikačného odboru Kancelárie prezidenta Roman Krpelan zdôrazňuje, že prezident bol v Poľsku na pozvanie tamojšej hlavy štátu Andrzeja Dudu, kde prvý deň absolvoval pracovné stretnutie vo Varšave a druhý deň prezidenti spolu lyžovali v Zakopanom.

„Súčasťou pracovného programu prezidenta bolo aj poklepanie základného kameňa najväčšej slovenskej investície v Poľsku, výstavby najvyššej budovy v strednej Európe. Prezident počas svojich ciest v zahraničí navštevuje aj pobočky slovenských firiem, napr. Soitron v Bulharsku aj teraz v Izraeli Seak Energetics,“ doplnil Krpelan.

Zdôraznil, že súčasťou delegácie prezidenta Kisku v Poľsku na palube lietadla neboli ani žiadni rodinní príslušníci, ani žiadne súkromné osoby. „Nikto z členov rodiny prezidenta Kisku nebol v čase jeho návštevy v Poľsku,“ dodal Krpelan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM