Svet

Výbuch plynu v Rakúsku: Slováci by sa medzi obeťami nachádzať nemali

Neďaleko slovensko-rakúskych hraníc došlo k ničivému výbuchu. 18 ľudí utrpelo zranenia, jeden človek zomrel.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch plynu v Rakúsku: Slováci by sa medzi obeťami nachádzať nemali
Zdroj: TASR

Slovenskí občania by nemali byť medzi obeťami výbuchu plynového terminálu spoločnosti OMV, ku ktorému došlo v utorok v blízkosti dolnorakúskej obce Baumgarten an der March neďaleko slovensko-rakúskych hraníc. Vyplýva to zo správy zverejnenej na stránke transportnej spoločnosti Gas Connect Austria gasconnect.at.

Explózia si podľa citovaného servera vyžiadala smrť jedného muža a 18 zranených, podľa neho ide o občanov Rakúska. Predstaviteľ rakúskeho Červeného kríža zase pre rakúsky rozhlas ORF uviedol, že jedna osoba je zranená ťažko. Ďalších 20 ľudí utrpelo podľa neho ľahšie zranenia.

K mohutnému výbuchu došlo v utorok okolo 09.00 h. Na mieste nešťastia okamžite vypukol rozsiahly požiar sprevádzaný niekoľkými menšími, ktorý sa medzičasom hasičom podarilo lokalizovať.

„Moje myšlienky sú s rodinou, priateľmi a spolupracovníkmi muža, ktorý dnes zomrel v Marchfelde. Vyjadrujem úprimnú sústrasť a veľa síl do ťažkých hodín zármutku,“ napísal rakúsky prezident Alexander Van der Bellen na Facebooku.

Zraneným zaželal „rýchle zotavenie“. „Rád by som sa vyjadril veľké poďakovanie záchranárom, hasičským zborom a polícii, ktorí v tejto situácii pomáhali a pomáhajú,“ napísala rakúska hlava štátu.

Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa a v danej veci prebieha policajné vyšetrovanie. Samotná spoločnosť predpokladá „technické zlyhanie“. Rakúska polícia medzičasom vylúčila teroristické pozadie nešťastia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM