Správy Krimi

Vyčíňanie vetra pokračuje: Do terénu po celom Slovensku vyrážali stovky hasičov

Desiatky zásahov, stovky hasičov. Vrtochy počasia pokračujú a vietor pácha škody v rôznych kútoch Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie vetra pokračuje: Do terénu po celom Slovensku vyrážali stovky hasičov
Zdroj: TASR

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) od nedeľného (29.10.) rána z dôvodu nepriaznivej poveternostnej situácie zasahovali pri viac ako 120 udalostiach, pričom desiatky zásahov stále prebiehajú. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

,,Pomoc hasičov je najčastejšie potrebná v Trenčianskom a Trnavskom kraji, kde bolo zaznamenaných viac ako 25 výjazdov. Ide prevažne o zásahy k spadnutým stromom a uvoľneným strechám," priblížila Farkasová. Príslušníci HaZZ podľa jej slov zasahovali aj v Senici, kde sa na jednom z bytových domov uvoľnila strecha a spadla na niekoľko zaparkovaných vozidiel.

,,Hasiči boli privolaní aj do lokality Nižné Kamence, kde sa vybrežil vodný tok Varínka a zahatal cestu dvom zaparkovaným vozidlám s niekoľkými cestujúcimi. Hasiči osoby vyviedli do bezpečia pomocou lana," doplnila Farkasová s tým, že zatiaľ bolo k udalostiam spôsobených poveternostnou situáciou vyslaných celkom 250 príslušní­kov HaZZ.

Podľa informácií Mileny Martinskej zo sekretariátu bratislavskej zoologickej záhrady je zoo pre silný vietor v nedeľu zatvorená. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre oblasť celého juhozápadu Slovenska výstrahu najvyššieho, 3. stupňa pred silným vetrom. V nárazoch môže do 15.00 h na niektorých miestach dosiahnuť rýchlosť až 125 km/h. Výstraha pred silným vetrom platí pre celé Slovensko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM