Barbara Dallosová Krimi

Vyhrážal sa vykopnutím zubov i zabitím: Filipa (36), ktorý terorizoval Žiarčanov, zbalili kukláči! FOTO zo zásahu

Fyzické útoky či najbizarnejšie vyhrážky. To bolo vyčínanie Filipa K., ktoré zastavila až akcia Národnej kriminálnej agentúry. Čítajte, čo obvinenému mužovi našli policajti v aute a aký trest mu hrozí.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrážal sa vykopnutím zubov i zabitím: Filipa (36), ktorý terorizoval Žiarčanov, zbalili kukláči! FOTO zo zásahu
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil Filipa K. (36) z výtržníctva, nebezpečného vyhrážania a vydierania. ,,Obvinený sa podľa viacerých poškodených nevedel v uliciach Žiaru nad Hronom zmestiť do kože a ohrozoval obyvateľov mesta," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podľa zistení polície sa mal obvinený opakovane dopustiť násilnej trestnej činnosti na dvoch osobách. ,,Poškodených mal napadnúť kedykoľvek a kdekoľvek, keď ich stretol na verejnosti. Fyzické útoky mali sprevádzať rôzne vyhrážky vykopaním zubov, dopichaním aj zabitím. Vyhrážať sa mal aj privolaním posily, konkrétne boxerov z Nového Mesta nad Váhom," podotkol Slivka.

V jednom prípade mal požadovať dokonca 1000 eur za to, že s útokmi prestane, inak na útok použije nôž alebo vidličku. Neskôr mal sumu zvýšiť na 2000 eur.

Konanie obvineného zastavila až policajná akcia Národnej kriminálnej agentúry, ktorá si zavolala na pomoc Pohotovostný policajný útvar z Banskej Bystrice. Filipa zadržali a pri prehliadke našli vo vozidle aj nôž, teleskopický obušok, boxer a slzný plyn. Obvinený skončil vo väzbe a v prípade dokázania viny mu podľa hovorcu hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov.

FOTO zo zásahu kukláčov: Filip (36) už je v rukách polície
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM