Jakub Forgács Správy Regióny

Vynovené oddelenie zvolenskej nemocnice. Ako vyzerá po skončení rekonštrukcie?

Pacienti Nemocnice Zvolen sa dočkali. V siedmich novovybudovaných izbách získajú príjemnejšie a komfortnejšie prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené oddelenie zvolenskej nemocnice. Ako vyzerá po skončení rekonštrukcie?
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen vo štvrtok dokončila rekon­štrukciu druhej časti tretieho poschodia chirurgického pavilónu. Vďaka päťmesačnej modernizácii a investícii za viac ako 130 tisíc eur, pacienti získajú v siedmych novovybudovaných izbách príjemnejšie a komfortnejšie prostredie.

V rámci rekonštrukcie došlo k vybudovaniu izieb vo vysokom štandarde. V priestoroch boli vymenené podlahy, okná, rozvody, elektroinštalácia, podhľady a svietidlá. Došlo tiež k zakúpeniu celkom nového nábytku, postelí a matracov. „Izby sú jedno a dvojlôžkové s televízorom, klímou a prístupom na wifi pripojenie. Vynovené a upravené boli tiež spoločné priestory, sociálne zariadenia a kuchynka tak, aby bol zabezpečený bezproblémový bezbariérový prechod,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Primár chirurgického oddelenia Dalibor Panuška ocenil, že renovácia prebehla bez väčších problémov a oddelenie sa posunulo na úroveň porovnateľnú so zahraničnými centrami. Pacienti získali kvalitnejšiu starostlivosť, lekári a zdravotný personál moderné zázemie pre ich prácu. „Teší ma, že sme ukončili ďalšiu časť rekonštrukcie nášho oddelenia, ktoré prinesie pacientom väčší komfort pri hospitalizácii a pre personál príjemnejšie a moderné pracovné prostredie,“ vysvetlil Panuška.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM