Šport Zo Slovenska

Weissov prípad šoférovania pod vplyvom ešte záver nemá. Čo je nové?

Polícia sa naďalej zaoberá prípadom futbalistu a Vladimíra Weissa ml., ktorý mal údajne riadiť motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Weissov prípad šoférovania pod vplyvom ešte záver nemá. Čo je nové?
Zdroj: TASR

„Prípadom sa naďalej zaoberá útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. Vo veci sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. Bližšie informácie vzhľadom na súčasný stav konania nie je možné v súčasnosti poskytnúť," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Rozhodnutie ešte nepadlo

O sťažnosti slovenského futbalistu Vladimíra Weissa ml. a jeho obhajcu voči obvineniu zo strany polície ešte dozorujúci bratislavský okresný prokurátor nemohol rozhodnúť. „Prokurátor o sťažnosti obvineného nerozhodol, pretože doposiaľ mu nebola predložená," uviedol v pondelok 10. októbra pre TASR námestník Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček. Polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila, ale po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu.

Vladimír Weiss mladší
7
Galéria
Zdroj: TASR

Právnik obvinenie napadá

Podľa vtedajšieho vyjadrenia Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplýva, že futbalista katarského klubu Al-Gharafa motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Weiss mal v nedeľu 2. októbra ráno v Bratislave šoférovať auto, ktoré zastavila policajná hliadka. Tá ho vyzvala k dychovej a krvnej skúške, ktorú mladý reprezentant odmietol. V prípade, že sa takto zachová šofér, je podľa platného zákona braný, ako keby nafúkal nad jedno promile, za čo môže skončiť vo väzení. Kuráň ale tvrdí, že polícia 26-ročného futbalistu šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. Tá sa, navyše, zákonne od pasažierov, ktorí nesedia ta volantom, nevyžaduje.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM