Webnoviny - Svet

West Ham United sa stále pokúša získať Beckhama

WEBNOVINY.SK

David Beckham Foto: SITA/AP LONDÝN 12. augusta (WEBNOVINY, AFP) – Spolumajiteľ anglického futbalového klubu West Ham United David Gold podal pomocnú ruku stredopoliarovi Davidovi Beckhamovi. Tridsaťpäťročnému hráčovi amerického prvoligového tímu Los Angeles Galaxy povedal v stredu tréner anglickej reprezentácie Fabio Capello, že už je pristarý pre národné mužstvo. Gold by chcel Beckhama získať do mužstva na hosťovanie alebo by mu zveril funkciu veľvyslanca klubu.

Ako je známe, West Ham chce hrávať svoje súťažné zápasy na olympijskom štadióne v Londýne po skončení OH v roku 2012. Beckham by mohol v tomto prípade zohrať rozhodujúcu úlohu. „Je to stále skvelý hráč a pre náš klub by bol veľmi dôležitým elementom. Záujem o neho sme prejavili už po skončení minulej sezóny. Bol by som veľmi rád, keby k nám prišiel hoci aj na polročné hosťovanie. Škoda, že jeho záväzky nám nedovoľujú podpísať s ním zmluvu. Zimné prestupové obdobie sa tiež nejaví ako vhodná príležitosť. David má do West Hamu dvere stále otvorené. Premýšľam nad ním ako veľvyslancom klubu. Mohol by nám pomohol získať olympijský štadión po skončení olympiády,“ povedal Gold.

Tréner Albiónu Fabio Capello sa pre britskú televíziu ITV vyjadril, že Beckham je pre národné mužstvo už pristarý. „Ďakujem Davidovi za pomoc počas majstrovstiev sveta, ale pravdepodobne je už trochu pristarý,“ skonštatoval Capello.

Beckham hral za Anglicko na majstrovstvách sveta v rokoch 1998, 2002 a 2006, ani jeden šampionát ho však nezastihol v najlepšej forme. Jeho najpamätnejším momentom v reprezentácii je pravdepodobne gól do siete Grécka na Old Trafforde, ktorý zabezpečil Anglicku postup na šampionát 2002. Na MS 1998 zasa zažil najhoršie chvíle, keď sa v osemfinále po zákroku na Diega Simeoneho z Argentíny nechal zbytočne vylúčiť.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM