Peter Simon Hokej

Winter Classic po slovensky: Malá dedinka si užila hokejovú exhibíciu!

Počas studených mesiacov sa obyvatelia malej obce na Gemeri radujú z prírodného klziska, ktoré už niekoľko rokov obec pravidelne pripravuje. Počas víkendu si mohli užiť prítomní aj pravý hokejový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Winter Classic po slovensky: Malá dedinka si užila hokejovú exhibíciu!
Zdroj: Dnes24.sk

Jednou zo zaujímavostí obce Vyšná Slaná je aj ľadová plocha, ktorú miestni využívajú už desať rokov. Ako sme sa mieste dozvedeli od korčuľujúcich, ľadovej ploche sa každoročne tešia a nevedia sa jej dočkať. „Nie všetci majú možnosť ich na klzisko do Rožňavy a táto ľadová plocha ponúka okrem precízne spravených mantinelov aj veľký priestor na zábavu alebo samotný hokej. V obci to funguje už približne desať rokov,“ uviedol Maroš z obce, ktorého sme práve zastihli pri polievaní ľadu.

V nedeľu 24. januára 2016 sa v obci uskutočnil priateľský hokejový zápas mládeže medzi HKM 98 Rožňava a HK Radzim z Vyšnej Slanej.

Zápas sa po tvrdých súbojoch hráčov napokon ukončil remízou 3:3, ktorá sa nezmenila ani po trojminútovom predĺžení.

Nechýbala však ani exhibičná časť hráčov, kde si všetci vyskúšali samostatný nájazd na bránu súpera a preteky v korčuľovaní. Diváci si mohli počas sledovania hry a fandenia pochutnať na domácich výrobkoch a teplom čaji.

Foto: Romana Leskovjanská

Obrazom: Rožňava - Vyšná Slaná (hokej)
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM