Regióny Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Bývame v panelákoch alebo činžiakoch? Regióny opäť pútajú

Regionálny výber zložený z článkov, ktoré svojim obsahom zaujali.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Bývame v panelákoch alebo činžiakoch? Regióny opäť pútajú
Zdroj: TASR

V tomto konkrétnom hrajú prím naozaj nevšedné stolovanie, trdelníky ako výborný marketingový ťah v ďalekom zahraničí, americký sen slovenského chlapca i téma bratislavské obytné domy.

Fantázii sa medze nekladú

Netradičné stolovanie a v istom uhle pohľadu naozaj vtipný moment. V Považskej Bystrici sa niekto rozhodol, že by nebolo úplne najhorším nápadom stolovať v rieke.

Čo poviete, pristali by ste na niečo také?

S trdelníkmi za dobrým menom

Južná Kórea nie je práve „najtrdelníko­vatejšou krajinou“.

Chutný slovenský produkt sa už ale vďaka mladíkovi zo Slovenska dostal až na samý východ Ázie, konkrétne uspokojuje Juhokórejčanov.

Rap hýbe…Slovenskom

Snaha mladých i starších niečo povedať je tu od nepamäti. U nás sa v posledných rokoch pomerne výrazne do popredia dostal rap – ako nástroj na vyjadrenie sa, ako hudobný žáner, ktorý baví.

V článku Americký sen rapera vo Zvolene: Najprv sa mu smiali, teraz ho uznávajú svoj príbeh priblíži majster Slovenska vo freestyle rape.

Keď panelák nie je bytovka ani činžiak

Sú to synonymá aj nie sú. Panelák, vežiak, činžiak a bytovka zdanlivo označujú to isté, ale je tu rozdiel, ktorý vám priblíži práve text s názvom V činžiaku dnes býva v priemere každý druhý Bratislavčan. Odkiaľ ale pochádza slovo činžiak?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM