Regióny

Z každého kúta: Selfie, majáles a rozprávkový svet. Regióny opäť zaujali

Regionálny výber z článkov, ktoré zarezonovali. Nazrieme do Bratislavy, Košíc i Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Z každého kúta: Selfie, majáles a rozprávkový svet. Regióny opäť zaujali
Zdroj: TASR

Kontrastné hlavné mesto Slovenska, prekvapenie pre deti i výstava, ktorá je súčasná a púta. Príjemné čítanie.

Smutný úvod

Začneme veľmi smutnou správou. V blízkosti Jarovského ramena vyplavil Dunaj mŕtvolu muža. Prípadom sa intenzívne zaoberá polícia.

Bratislavčania si užili majáles

Zostaneme pri najväčšej rieke, ktorá preteká našim územím, tentoraz to ale bude výrazne pozitívnejšia správa. Indície ohňostroj priamo z lode, ktorý dopĺňal valčík od Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji, tisíce ľudí, príjemné počasie, koncerty, diskusie a výborná atmosféra.

Toto všetko má spoločného menovateľa – Bratislavský majáles 2016, ktorý sa začal už vo štvrtok (5.5.) a skončil o dva dni v sobotu.

Pútavý nápad, pútavá výstava

V článku Selfie, fenoménom sociálnych sietí: Jedinečná výstava v Košiciach očami svojského umelca sa môžete čo to dozvedieť o zaujímavej výstave, ktorej zámerom je poukázať, resp. reagovať na súčasný fenomén, ktorým je fotografovanie samých seba.

Rozprávkový svet pre deti

V Nitre sa tento rok rozhodli, že v známych priestoroch Agrokomplexu urobia deťom náramnú radosť. Rodiny sa deťmi majú teda na 24. – 26. júna o program postarané.

V článku Agrokomplex sa premení na rozprávkový svet: Prvý detský festival sa po roku vracia do Nitry aj s novinkami sa dozviete, čo všetko organizátori pripravili.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM