Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Vrah sa pýtal z basy, legendárny futbalista si poplakal

Vláda odklepla Sobranciam peniaze, Horehroncovi sa pýšia fotogenickým unikátom, v Trnave si pripomenuli rok od otvorenia futbalového štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Vrah sa pýtal z basy, legendárny futbalista si poplakal
Zdroj: Dnes24.sk

Milióny do Sobraniec

Akčný plán rozvoja okresu Sobrance v utorok schválil vládny kabinet s cieľom znížiť mieru nezamestnanosti v tomto regióne podporou vytvorenia 1225 nových pracovných miest do roku 2020. Celková odhadovaná investícia v tomto období pre okres je približne 69 miliónov eur.

Viac si prečítajte v článku VLÁDA: Okresu Sobrance odklepla millióny eur, očakáva stovky pracovných miest.

Dojatá futbalová legenda

Ubehol prvý rok, čo otvorili Štadión Antona Malatinského – City Arenu v Trnave, a tak je dôvod na oslavu. V „slovenskom Ríme“ si túto vzácnu príležitosť vylepšili spomienkou práve na legendárneho futbalistu Antona Malatinského, ktorému odhalili sochu. Rovnako veľký hráč futbalovej histórie Jozef Adamec nevedel zakryť dojatie.

Viac už v texte V** Trnave odhalili sochu Malatinského: Dojatý Adamec ťažko hľadal slová**.

Čo láka Horehroncov?

Je malá, ošarpaná, ale dýcha minulosťou, navyše je opradená príbehmi. „Malú stodolu“: http://brezno.dnes24.sk/…fotografia-2?… na lúke neďaleko obce Šumiac pozná takmer každý Horehronec a takmer každý ju má zväčnenú na fotografii. Niet sa čo čudovať, veď ide o fotogenický unikát.

Vrah sa pýtal na Slobodu

V Trnave sa na denné svetlo chcel dostať prvý u nás na doživotie odsúdený vrah. Dvojica Ľubor Masár – Ján Molnár v auguste 1990 v Rakúsku znásilnila a zaškrtila Holanďanku Gabriellu Widdershovenovú–Groenovú.

Viac sa dočítate v článku Prvý doživotne odsúdený vrah sa pýtal na slobodu: Toto sú jeho slová!

Z každého kúta - 24.8.
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM