Regióny Zo Slovenska

Z REGIÓNOV: Aj po čučoriedkach môže byť riadne zle, v Štiavnici vyčíňali vandali

Bratislavský mafián prišiel o parťáka, Lučenec sa preniesol v čase, pod Tatrami vystríhajú pred zdaním o čučoriedkach, ktoré klame.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Aj po čučoriedkach môže byť riadne zle, v Štiavnici vyčíňali vandali
Zdroj: internet

Pravá ruka mafiánskeho bossa dospievala?

Národná kriminálna agentúra (NAKA) bola v utorok v akcii v bratislavskej mestskej časti Lamač, kde sa jej podarilo zadržať Mareka Orlíka. Ten je považovaný za pravú ruku šéfa zločineckej skupiny Piťovci Juraja Ondrejčáka.

Viac sa dočítate v článku.

Nie je čučoriedka ako čučoriedka

Pracovníci Správy TANAP-u upozorňujú na kúpu čučoriedok pri cestách. Presvedčenie, že ste si kúpili chutné čerstvé plody, sa vám môže kruto vypomstiť. Nie všetko, čo vyzerá ako čučoriedka, ňou v skutočnosti aj je. Môže ísť napríklad o čučoriedku barinnú, ktorej plody sú nejedlé a mierne jedovaté.

Viac v texte Pozor na jedovatý halucinogén. Predavači pri cestách nepredávajú vždy čučoriedky!

Rana pre Banské múzeum

Práce na banskoštiavnickom Glanzenbergu, kde aj tento rok našli uplatnenie ľudia z radov nezamestnaných, sťažuje vandalizmus.

„Vandali nám tu vyčíňajú sústavne. Vyvracajú sudy s vápnom, hádžu do nádoby s vodou kamene a ničia veci," hovorí Juraj Paučula z občianskeho združenia Kruh.Viac už v článku.

Zdroj: TASR

Lučenec zachytený na unikátnych dobových záberoch

Prenesme sa v čase a priblížme si Lučene v čase, kedy ukrýval romantické zákutia, ktoré z neho robili miesto príťažlivé aj pre návštevníkov z Budapešti.

Mesto z južnej časti Banskobytrického kraja malo kedysi pre svoju noblesu a eleganciu rôzne prívlastky a názvy. A to aj napriek tomu, že ho zasiahli vojny, požiare, či iné živelné pohromy.

V OBRAZOCH: Lučenec pred desiatkami rokov
15
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM