Webnoviny - Svet

Z úst vyfúkol horiaci benzín a popálil dievčatko

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITA/APLUČENEC 11. apríla (WEBNOVINY) – Šokujúci prípad vyšetrujú policajti v Lučenci. V nemocnici skončilo 11-ročné dievčatko s popáleninami po to, čo na ňu vyfúkli horiaci benzín z úst.

Prípad sa stal ešte koncom apríla na Mierovej ulici v obci Halič v Lučeneckom okrese. Polícia už predvolala na výsluch podozrivého, prípad pomáhajú objasniť aj za pomoci expertov. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, na jednom z dvorov si páchateľ nabral do úst benzín, priložil si k nim horiacu zápalku a horiaci benzín vyfúkol na dievčatko. To následne začalo horieť, skončilo s popáleninami II. stupňa.

V prípade už polícia vypočula viacero svedkov, na vypočutie predvolali aj podozrivého. Na prípade pracujú aj znalci z odboru zdravotníctva, skúmať budú, či nejde o ťažkú ujmu na zdraví. Zo záverov znaleckých posudkov by malo vyplynúť aj to, akú presnú dobu liečby si popáleniny tohto dievčatka vyžiadajú a či nejde o zranenie s trvalými následkami, uviedla Vašková. Prípad vyšetrujú ako ublíženie na zdraví, páchateľovi hrozí trest na jeden až tri roky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM