Igor Petrík Regióny

Zachytená nádhera nášho regiónu a k tomu melódia slávneho seriálu: Toto VIDEO vás chytí za srdce!

Titulná melódia slávneho amerického seriálu v spojení so slovenskou skupinou má prezentovať krásy a pamiatky nášho kraja. Tak s takýmto nápadom prišla Žilinská župa a vzniklo tak unikátne video. A možno osloví aj filmový svet...

Ilustračný obrázok k článku Zachytená nádhera nášho regiónu a k tomu melódia slávneho seriálu: Toto VIDEO vás chytí za srdce!
Zdroj: TASR

Spojením titulnej melódie najpopulárnejšieho seriálu americkej televíznej stanice HBO – Hra o tróny s hudobnou skupinou Silvayovci, vytvorila Žilinská župa prezentačné video prírodných krás a pamiatok Žilinského kraja.

"Jedinečná a originálna hudba cimbalu, fujary či huslí sprevádza diváka prírodou v regiónoch Liptova, Oravy, Kysúc, Turca a Horného Považia a zachytáva majestátne zábery Oravského hradu, Hradu Strečno a Likava, Budatínskeho hradu, Hradu Blatnica a tiež Sobášneho paláca v Bytči a Kaštieľa Radoľa. Malebné stavby skanzenov vo Vychylovke a Pribyline dopĺňajú nádherné zábery Šútovského vodopádu, Archeoskanzenu Havránok, kostolíka v Martinčeku či veže gotického kostola pri Liptovskej Mare,“ povedala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková.

Propagačný dokument plánuje župa zaslať do centrály HBO a prezentovať tak tradičnú slovenskú hudbu a najmä historické a prírodné zaujímavosti. „Veď náš kraj sa stal už veľakrát útočiskom pre filmových tvorcov. Budeme radi, ak si tvorcovia seriálu Hra o tróny naše video pozrú a možno dokonca zavítajú na Slovensko,“ doplnil riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov Žilinského samosprávneho kraja Peter Kubica.

Dramatický seriál Hra o tróny vyvoláva od roku 2011 mániu po celom svete. "Tvorcovia pre výpravné zábery využili v piatej sérii okrem štúdiových priestorov aj atraktívne exteriéry a interiéry chorvátskych miest Dubrovnik, Split a Šibenik, a tým významne podporili miestny cestovný ruch,“ ozrejmila dôvody vzniku videa Záteková.

Foto: ilustračné

Video: ŽSK

Unikátne video prezentuje historické a prírodné zaujímavosti Žilinského kraja
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM