Erik Bojničan Rôzne

Začiatok školského roka s úsmevom na tvári: Dobré rady maturantov novým prvákom :)

Prázdniny nadobro skončili a po nich odštartoval nový školský rok. Do škôl prišli stovky nových prvákov, ktorí ešte nevedia čo a ako chodí. Ich starší kolegovia ich však nenechali na holičkách a dali im dobré rady. Zaručene pobavia :)

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka s úsmevom na tvári: Dobré rady maturantov novým prvákom :)
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Zmiešané pocity – očakávania, radosť ale aj stres či nervozita. Na prvý deň v novej škole isto mnohí z nás spomínajú dodnes. Inak na tom nie sú ani prváci z Obchodnej akadémie v Hlohovci, ktorí nám prezradili na čo sa tešia a čoho sa naopak obávajú. Ich starší kolegovia sa však rozhodli nenechať ich vo štichu a prezradili dobré rady, ktoré by si podľa nich mladší kolegovia mali zapamätať.

Prestávky a výlety vedú

Na ktorom predmete je najväčšia sranda? „Na prestávke!“ ozýva sa rázne zo zadnej časti triedy. „Nie, predsa na výletoch,“ oponuje jedna z maturantiek. Návrhy odzneli rôzne, no študenti sa nakoniec zhodli na tom, že najväčšia zábava zvykne byť účtovníctve, z ktorého majú prváci obavy.

„Čo sa jedla týka, všetko je v pohode. Teda z počutia, nechodíme na obedy,“ so smiechom na perách hovoria študentky.

Na čo si majú dať prváci pozor?

„Hlavné je nevyťahovať telefón cez hodinu,“ hovoria zborovo maturanti, podľa ktorých nemusí byť vypnutý ale je dobré ak je s tichým režimom odložený v taške. Študenti ďalej spomenuli, že je dobré chodiť načas, vzhľadom na to, že neskoré príchody sú porušením školského poriadku, hlavne ak ich je viac.

A na ktorého učiteľa si treba dať bacha? Po dlhom premýšľaní študenti jednohlasne povedali, že z učiteľského zboru nie je nikto taký na koho by si bolo treba dať špeciálne pozor. Aj keď sa podľa maturantov nájdu prísnejší učitelia, všetci sú fér a to je hlavné.

Čítajte tiež:

FOTO z prvého dňa na Obchodnej v Hlohovci: Na čo sa najviac tešia prváci a čoho sa obávajú?

Obľúbený hlohovský učiteľ Stanislav Kamenčík (32): Učiteľ nesmie byť suchár, musí ukázať aj svoju ľudskú stránku

Študenti z obchodnej dostali parádnu príležitosť: Na vlastnej koži zažili džob v Londýne, aj život v bežnej rodine! FOTO

Hlohovským študentom sa splnil sen: Stredoškoláci vyhrali súťaž a cestovali do Štrasburgu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM