Tlačové správy

Záhradný krb a jeho výhody

Čo je pre vás lepšie? Mať v záhrade gril alebo krb? Otázka hodná milióna a aká je na ňu odpoveď?

Ilustračný obrázok k článku Záhradný krb a jeho výhody
Zdroj: TASR

Obľúbené krby zažívajú opäť veľký boom, nielen v domácnostiach a na chatách, kde vytvárajú čarovnú romantickú atmosféru, ale tiež v záhradách. Pretože čoraz viac ľudí prichádza na výhody, ktoré vám záhradné krby ponúkajú. Ich hlavným konkurentom sú grily.

Výhody záhradného krbu

Murované záhradné krby predstavujú kus poctivej roboty. Ako dlho vám vydrží gril? 2, 5 či 10 rokov? Záhradný krb vám vydrží aj viac ako 30 rokov. Samozrejme, počiatočná investícia je vyššia ako do grilu, no jej návratnosť je vysoká. Veľkou výhodou je aj komín, ktorý bude odvádzať dym. Poznáte to, grilujete a nech si sadnete kdekoľvek, dym vás prenasleduje ako hladný pes mäsiara s plnou taškou klobás. Takže okolo záhradného krbu si môžete vybudovať stále posedenie dokonca aj so strechou a dym vás nebude otravovať. Takže nebudete musieť riešiť, kde budete grilovať, keď začne pršať. Samozrejme, že krb nebudete môcť presúvať po trávniku a nosiť na akcie, ako sa vám bude chcieť. To je jeho hlavná nevýhoda – statickosť.

Oplatí sa záhradný krb spojiť s altánkom?

Keď sa rozhodnete investovať do záhradného krbu, mali by ste porozmýšľať, či nenavýšiť svoju investíciu a nespojiť to rovno aj so stavbou altánku. Pretože mať krb a pri ňom altánok je super. Oceníte to pri každej záhradnej slávnosti, pri ktorej hrozí, že vás navštívi daždivé počasie. A to si buďte istý, že dážď si vašu grilovačku nenechá ujsť pri čo i len najmenšej príležitosti.

Keď sme pri najmenších, mali by ste myslieť aj na nich. Dospelí budú grilovať, baviť sa medzi sebou a čo deti? Urobte aj im detský kútik. Zábavné záhradné hojdačky, bazény či pieskovisko. Máte zručné ruky a dostatok tvorivého ducha? Skúste urobiť domček na strome. Dajte si záležať na tom, aby ste si chvíle strávené v záhrade užili aj vy, aj vaše deti.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM