Webnoviny - Svet

Zajac sa ospravedlnil Malinovej i Františkánom

WEBNOVINY.SK

Peter Zajac ( v strede) Foto: SITA/Nina Bednáriková BRATISLAVA 10. augusta (WEBNOVINY) – Ľuďom, ktorým za bývalej vlády ukrivdil štát, sa dnes v parlamentnej rozprave ospravedlnil poslanec za OKS Peter Zajac, ktorý sa do Národnej rady SR dostal na kandidátke strany Most-Híd. „Považujem za dôležité, aby to bolo povedané na tejto pôde a v tejto chvíli,“ konštatoval Zajac s tým, že princípy slobodnej a demokratickej spoločnosti u nás nie sú zakotvené ani 20 rokov po páde komunizmu.

Poslanec adresoval ospravedlnenie Hedvige Malinovej, rádu Františkánov, Ernestovi Valkovi, Ladislavovi Rehákovi, kazašskej novinárke Balli Marzecovej, nedobrovoľným obetiam policajnej akcie v Poprade, aktivistom, voči ktorým zasiahla polícia pri protičínskom proteste, rómskym chlapcom tyranizovaným policajtmi, zbitým fanúšikom v Dunajskej Strede.

Nie všetci poslanci prijali Zajacovo gesto s nadšením. „Keď sa ospravedlňujete mladým Cigáňom, neviem, či by ste sa nemali ospravedlniť aj tým našim starým ľuďom, ktorí sa nevládzu brániť a ktorých tí Cigáni napádajú a bijú a dokonca za pár korún aj zabíjajú, zamyslite sa nad sebou,“ reagoval poslanec za SNS Dušan Švantner. Zajac na túto poznámku odmietol reagovať, pretože tieto slová podľa neho len potvrdzujú to, čo povedal v rozprave.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM