Krimi Futbal

Zápas DAC versus Slovan s rekordnou návštevou: Padali pokuty maďarským fanúšikom

Počas stretnutia DAC Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava v piatok 3. novembra polícia riešila šesť protiprávnych konaní.

Ilustračný obrázok k článku Zápas DAC versus Slovan s rekordnou návštevou: Padali pokuty maďarským fanúšikom
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bezpečnostné opatrenia formou zvýšeného výkonu služby robila aj napriek tomu, že zápas nebol vyhodnotený ako rizikový a dohliadala na bezpečný príchod fanúšikov, na verejný poriadok v uliciach a taktiež aj na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

„Vo všetkých šiestich prípadoch sa fanúšikovia z Maďarska dopustili priestupkov v zmysle zákona o organizovaní verejných športových podujatí,“ informovala v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Fanúšik Armand vo veku 23 rokov bol pokutovaný 100 eurami za vnášanie pyrotechniky na podujatie, 34-ročný Gergö s rovnako vysokou blokovou pokutou zase za vnášanie štátneho symbolu cudzieho štátu. „A Péter vo veku 31 rokov sa dopustil priestupku tým, že nedodržiaval pokyny usporiadateľa a ohrozoval usporiadateľa a pracovníka SBS, čo ho vyšlo takisto na 100 eur,“ uviedla Kredatusová.

Bezpečnostná služba vyviedla z hľadiska 22-ročného Vinceho pre vnášanie štátneho symbolu cudzieho štátu, urážanie usporiadateľa a SBS. „Následne bol na policajnom oddelení riešený za priestupok a jeho vec bude prejednaná v správnom konaní, kde mu hrozí vyššia sankcia. Návštevník štadióna 40-ročný István nedodržal pokyny a ohrozoval usporiadateľa a pracovníka SBS a 31-ročný Attila bol bezpečnostnou službou pre použitie pyrotechniky vyvedený z hľadiska a odovzdaný polícii. Obaja dostali 100-eurovú pokutu,“ dodala hovorkyňa.

Polícia podľa Kredatusovej naďalej vyhodnocuje a preveruje aj ďalšie previnenia súvisiace s konaním fanúšikov na štadióne, ako aj použitie štátneho symbolu cudzieho štátu počas zápasu.

Zápas DAC versus Slovan s rekordnou návštevou
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM