Jakub Forgács Správy Regióny Zo Slovenska

Zasadaciu miestnosť Mestského zastupiteľstva obnovujú. Zvolen to bude stáť 230 000 eur

Zasadacia miestnosť získa rekonštrukciou úplne nový vzhľad. Okrem potrieb poslancov a mestského úradu ju bude možné komerčne prenajímať aj iným inštitúciám.

Ilustračný obrázok k článku Zasadaciu miestnosť Mestského zastupiteľstva obnovujú. Zvolen to bude stáť 230 000 eur
Zdroj: TASR

Zasadacia miestnosť Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Zvolene, ktorá je súčasťou mestského úradu, prechádza aktuálne rozsiahlou rekonštrukciou. Miesto, v ktorom sa schádzajú tamojší poslanci, a ktoré tiež slúži aj na iné politické či spoločenské udalosti, nebolo opravované od polovice 70. rokov uplynulého storočia, kedy bola celá budova postavená.

„Čas sa pochopiteľne podpísal pod jej technický stav. Či už sú to obklady v miestnosti, hliníkový strop, podlahy, vzduchotechnika či elektrické rozvody. Všetko bolo pôvodné, miestnosť tak len ťažko spĺňala nároky na moderné rokovacie priestory, a preto bolo nevyhnutné pristúpiť k rekonštrukcii,“ uviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška.

Práce sa začali krátko pred koncom minulého roka. „Keďže miestnosť bude vystavaná nanovo, rozsah prác si vyžiada čas minimálne tri mesiace a viac ako 230 000 eur z rozpočtu mesta,“ uviedol hovorca.

Vedenie mesta by bolo rado, keby sa v už obnovenej „zasadačke“ konalo rokovanie MsZ, naplánované na 26. februára. „Dnes však ešte nie je možné odhadnúť, či to bude možné,“ pripomenul Svatuška.

Zasadacia miestnosť získa rekonštrukciou úplne nový vzhľad. Okrem potrieb poslancov a mestského úradu ju bude možné komerčne prenajímať aj iným inštitúciám. „Veríme, že do nových priestorov zavíta na jednotlivé rokovania mestského zastupiteľstva aj viac záujemcov z radov verejnosti,“ dodal zástupca úradu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM