Barbara Dallosová Šport

Zaťať zuby a... Na Baywatch pri Žiari pricestujú ľudia z celého Slovenska!

Zaplávať si vo vode, ktorá má sotva pár stupňov, chce kus odvahy i sebazaprenia. Pohronské ľadové medvede by ale tento pocit za nič nevymenili. V nádrži pri Žiari sa stretnú už po ôsmy raz, návštevnosť očakávajú vysokú.

Ilustračný obrázok k článku Zaťať zuby a... Na Baywatch pri Žiari pricestujú ľudia z celého Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Keď my chodíme zababušní, oni, naopak, vrstvy oblečenia zhadzujú. A nielen to. Ešte aj vlezú do poriadne ľadovej vody. Reč je o milovníkoch zimného kúpania, ktorí sa v našom regióne stretnú už po ôsmy raz.

Klub otužilcov a priateľov zimného plávania Pohronské ľadové medvede je verný osvedčenému fleku a vymrznúť sa jeho členovia vyberú na vodnú nádrž Baywatch pri Lovčici-Trubín. Tam sa stretnú v nedeľu 13.3.2016, vstup do vody bude o 14:00 hod.

,,Minulý rok nás bolo 104 plavcov a aj tento rok očakávame takýto počet, možno aj viac. Chodia ľudia od Bratislavy až po Kočice," vysvetľuje jeden z členov klubu Adam Bernát.

Ak si však myslíte, že stačí pozbierať všetku odvahu a nasilu do štipľavo mrazivej vody vliezť, ste na omyle. Aj otužovanie si pýta tréning.

,,Trénujeme 2 až 3 razy do týždňa, niektorí aj každý deň. Väčšinou v Dolnej Ždani na Hrone, v Hronskej Dúbrave na Hrone, prípadne na Štiavnických tajchoch a cez víkendy bývajú celoslovenské stretnutia na rôznych nádržiach či riekach po Slovensku," vysvetľuje Bernát s tým, že tento rok sú ľadové medvede na Baywatchi pripravení na 5 –7 stupňovú vodu.

Fotky a video z minuloročného stretnutia na Baywatchi si pozrite tu: Ľadové medvede v Baywatchi v rekordnom počte: Tajomstvá otužovania prezradil zasvätený v tomto VIDEU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM