JAB Správy Rôzne Technológie

Zaujímavý turnaj v športovej hale: V Spišskej súťažili priaznivci počítačových hier

Netradičný turnaj, ktorý mal v Spišskej Novej Vsi premiéru prilákal desiatky záujemcov. Okrem turnaja čakal na návštevníkov aj sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý turnaj v športovej hale: V Spišskej súťažili priaznivci počítačových hier
10
Galéria

Milovníci počítačových hier si v uplynulú sobotu prišli na svoje. V športovej hale v Spišskej Novej Vsi sa konal po prvýkrát turnaj, kde sa mohli predviesť a zasúťažiť si o rôzne ceny.

Ako nám pre náš portál priblížil organizátor podujatia Adam Servatka, na začiatku bola jeho túžba stať sa hráčom esportu. „Keďže som sa nenašiel v hráčskom štýle, rozhodol som sa pre usporiadanie turnaja, keďže na Slovensku tu ešte takéto turnaje bežné nie sú,“ povedal študent vysokej školy s tým, že chcel priniesť do Spišskej formu zábavy, ktorá sa tu ešte neobjavila.

Do športovej haly prilákal tento turnaj viac ako stovku hráčov, čo predčilo aj organizátorove očakávanie. „Máme tu hráčov z celého Slovenska, dokonca aj z Česka. Ich počet sa vyšplhal na 107, z čoho som milo prekvapený, keďže je to prvýkrát. Máme tu dokonca aj poloprofesioná­lov,“ dodal.

Ako ozrejmil, turnaj spočíval v troch kategóriách hier a súťažiaci si mohli zmerať sily v tímovej alebo sólo hre. „Tímovú hru hrajú piati proti piatim. Spoluhráči v tíme musia byť zohraní, rovnako dobrí, mať nejaké stratégie, plánovanie," vysvetlil s tým, že zo sólo hier prebiehal turnaj v kartovej hre aj v hre určenej pre mladšie vekové kategórie.

Počas turnaja prebiehali v športovej hale aj rôzne súťaže, nechýbala ani tombola či občerstvenie. Priamo v hale vznikala aj nová počítačová hra, ktorú mohli účastníci podujatia prvýkrát otestovať. Turnaj trval až do večerných hodín.

Ako to vyzeralo na premiérovom turnaji v Spišskej si môžete pozrieť aj na fotkách.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Spišskej prebehol turnaj v počítačových hrách: Takto to na ňom vyzeralo
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM