Romana Buganová Rôzne

Zbehlí zahraniční turisti prešli Liptov krížom-krážom: Z prírody neskrývali nadšenie, toto ich ale skutočne vytočilo!

Liptovský Mikuláš a Liptov ako taký patria medzi najnavštevovanejšie miesta na Slovensku. Aký je však skutočný názor turistov na náš región? Prečítajte si postrehy manželských párov z Anglicka a Juhoafrickej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Zbehlí zahraniční turisti prešli Liptov krížom-krážom: Z prírody neskrývali nadšenie, toto ich ale skutočne vytočilo!
Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodov, prečo na Liptov chodia turisti vo veľkom množstve nájdeme hneď niekoľko. Hory, voda, príroda, historické pamiatky, rôzne atrakcie, takto môžeme pokračovať ďalej a ďalej a ďalej. A i keď si náš región cudzinci často hneď zaľúbia, je tu niekoľko faktov, ktoré im dokážu dovolenku poriadne znepríjemniť.

Nádherná scenéria, možnosť športového i kultúrneho vyžitia

Manželský pár z Anglicka spoločne s priateľmi z Juhoafrickej republiky prišiel v auguste na dovolenku na Slovensko. Na Liptove strávili dovedna sedem dní, za ten čas náš región spoznali takmer zo všetkých strán. Momentálne neskrývajú svoje nadšenie.

„Väčšinou, keď sme išli na dovolenky v Európe, navštívili sme Rakúsko, alebo Francúzsko. Tentokrát sa nám žiadala zmena a neľutujeme. Je tu nádherne, máte úžasnú prírodu, sú tu termálne pramene, akvaparky, nádherné kopce, jaskyne, na každom rohu nejaká historická pamiatka, atrakcie od výmyslu sveta. Vy tu máte jednoducho všetko,“ skonštatovali s nadšením na začiatok.

Policajtov všade ako maku

S radosťou opisovali, čo všetko na Liptove vyskúšali a kde všade sa boli pozrieť. Na zážitky budú určite spomínať dlho, no jedna vec im mierne pokazila radosť. „Prešli sme na aute celé Slovensko, i iné štáty Európy, nikdy sme nemali s ničím problém, no prvá vec, ktorá nás privítala v Liptovskom Mikuláši bola pokuta. Za sedem dní nebola jediná, ktorú sme na cestách dostali. Policajti vôbec nebrali ohľad na to, že sme turisti a nepoznáme vaše cesty. Neboli to vysoké čiastky, no mali sme pocit, že si naschvál vždy vytypovali auto s cudzím evidenčným číslom,“ opisujú nepríjemné zážitky.

Radosť z dovolenky si ale nenechali pokaziť a dovolenku na Liptove odporučia i svojim ďalším priateľom. „Liptov je podľa mňa neobjavený, je síce dobre, že vám prírodu až tak nekazia turisti, ale na druhej strane je to škoda. Určite by bolo treba spustiť aktivity na zviditeľnenie tohto regiónu za hranicami Slovenska,“ skonštatovali na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM