Webnoviny - Svet

Zberný dvor v Petržalke prijal vyše 4000 t odpadu

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA BRATISLAVA 9. augusta (WEBNOVINY) – Zberný dvor na Čapajevovej ulici v bratislavskej Petržalke prijal za 15 mesiacov od otvorenia viac ako štyritisíc ton odpadu. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. V tomto roku už naplnili Petržalčania 60 kontajnerov stavebným odpadom (asi 330 ton) a 200 veľkokapa­citných nádob objemným odpadom (asi tisíc ton). Okrem týchto odpadov sem môžu občania priniesť aj staré elektrospotrebiče. Do veľkokapacitných kontajnerov môže verejnosť bezplatne uložiť menší stavebný či objemný odpad, napríklad skrine, postele či okenné rámy. Spoplatnené je len odoberanie opotrebovaných pneumatík z osobných vozidiel. Do kontajnerov v zbernom dvore je však prísne zakázané odhadzovať lístie, trávu, konáre stromov alebo uhynuté zvieratá.

Od začiatku augusta sa v zbernom dvore nachádzajú aj dva špeciálne kontajnery na nepotrebné šatstvo, textil či obuv. Ide o projekt medzinárodného hnutia Humana People to People, ktoré pomáha ľuďom v rozvojových krajinách.

Zberný dvor na Čapajevovej otvorili v apríli 2009, nachádza sa v areáli Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. Jeho výstavba stála 75-tisíc eur a hradila ju výlučne miestna samospráva. Zberný dvor je otvorený od pondelka do soboty, v čase od 8:00 do 18:00. Ak sem príde občan mimo prevádzkových hodín, uloženie odpadu do pristavených nádob umožní stála strážna služba.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM