Futbal

Zelenský povedie Trnavu aj na jar, Koubský končí, príde Hodúr; Pavlovič vo ViOn-e skončil

Slovenský futbalový klub Spartak Trnava aj v jarnej časti Corgoň ligy 2012/2013 povedú tréneri Peter Zelenský a Pavol Bartoš. TASR o tom v stredu informoval Marek Ondrejka, PR a event manažér klubu.

Ilustračný obrázok k článku Zelenský povedie Trnavu aj na jar, Koubský končí, príde Hodúr; Pavlovič vo ViOn-e skončil
Zdroj: TASR

Toto trénerské duo prebralo mužstvo už na dva jesenné zápasy, keď abdikoval Pavel Hoftych. Vtedy bol asistentom aj Branislav Kriška, ktorý už šéfuje NTC v Senci. Trénerom brankárov ostáva Andrej Kostolanský. „Obsadenie realizačného tímu máme uzatvorené, aj na jar povedie mužstvo Peter Zelenský. Jeho asistentmi zostanú Pavol Bartoš a Andrej Kostolanský, ktorý má na starosti brankárov. Alternatív bolo niekoľko, ale vzhľadom na situáciu, v akej sme a na to, že nezačíname novú sezónu, ale čaká nás iba odveta, bola táto voľba momentálne najlepšia. Navyše Zelenský pozná prostredie, hráčov, má koučovské schopnosti a zasa Bartoš je uznávaný odborník na prípravu a tréningový proces,“ cituje oficiálna tlačová správa predsedu predstavenstva Spartaka Michala Pethöa.

Trnava je v tabuľke posledná, na konte má len 16 bodov. V 19 odohratých kolách vyhrala iba trikrát, až deväťkrát prehrala a má pasívne skóre 15:33.

K poslednému dňu tohto roka skončia v klube Vlastimil Stožický a Jiří Koubský, ktorí už s vedením doťahujú koniec vzájomnej spolupráce. Kým univerzál Stožický pôsobil v klube iba jesennú časť, stopér Koubský jeden a pol roka. Vydarenú mal najmä prvú časť minulej sezóny, keď patril k dôležitým pilierom trnavskej defenzívy, neskôr ho pribrzdili zranenia.

Vo finálnej fáze sú príchody ďalších dvoch posíl. Z ViOn-u Zlaté Moravce, ale kmeňový hráč Serede, do Trnavy mieri 25-ročný stopér Milan Bortel a z poľského Zaglebie Lubin 33-ročný ofenzívny stredopoliar Ivan Hodúr.

Milan Pavlovič vo ViOn-e skončil

Slovenský futbalista Milan Pavlovič skončil v corgoňligovom klube ViOn Zlaté Moravce, s ktorým po jesennej časti ročníka 2012/2013 figuroval na 2. mieste tabuľky. Podľa informácie na klubovom webe rozviazal zmluvu k 1. januáru 2013.

Defenzívny záložník pôsobil v Zlatých Moravciach od júla 2010 a mal veľký podiel na tom, že FC ViOn prešiel svojou druhou nováčikovskou sezónou v Corgoň lige bez väčších problémov. V strede poľa si veľmi dobre rozumel s kreatívnym duom Martin Babic a Peter Kuračka. Keď bolo treba, vypomohol aj na stopérskom poste po boku Pavla Majerníka. Pevné miesto v základnej zostave mal aj v nasledujúcej sezóne 2011/2012.

„V súčasnom súťažnom ročníku sa však pre tiahle zranenie päty a príchod nových posíl do stredovej formácie neobjavoval tak často v zostave trénera Juraja Jarábka. Vo svojej ligovej derniére v 19. kole pomohol svojmu tímu k remíze 1:1, keď vyrovnal skóre stretnutia proti Trnave. Poslednýkrát si dres FC ViOn oblečie v sobotu na tradičnom Vianočnom turnaji v Nitre,“ stojí v správe na www.fcvion.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM