Krimi

Železnice zaznamenali dve zrážky vlakov s ľuďmi: Jedna bola smrteľná

V uplynulom týždni na slovenských železniciach zaregistrovali dva prípady, kedy prišlo k zrážke vlaku s človekom. V jednom prípade sa jednalo o samovraždu.

Ilustračný obrázok k článku Železnice zaznamenali dve zrážky vlakov s ľuďmi: Jedna bola smrteľná
Zdroj: TASR

Dve zrážky civilnej osoby s vlakom, z ktorých bola jedna smrteľná, zaznamenali v uplynulom týždni Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Informovala zástupkyňa riaditeľky Odboru komunikácie ŽSR Ivana Popluhárová.

„V Pezinku rýchlik zrazil a usmrtil muža neznámej totožnosti, v tomto prípade išlo o samovraždu,“ objasnila. K druhej zrážke došlo v Nových Zámkoch, kde prvá posunujúca záloha zrazila muža, ktorý sa pohyboval v koľajisku. Poškodený sa následne pokúsil o útek, zadržali ho však posunovači. Prevezený bol do nemocnice.

V uplynulom týždni neevidovali ŽSR zrážky motorového vozidla s vlakom na priecestí, pokračovala Popluhárová. „Došlo však k viacerým mimoriadne nebezpečným situáciám. Jedna z nich sa stala v úseku Prakovce – Gelnica, kde zostala Škoda Felicia zakliesnená na železničnom priecestí medzi závorami a iba vďaka duchaplnosti zamestnancov železníc nedošlo k tragédii,“ opísala s tým, že idúci osobný vlak sa im podarilo zastaviť pred priecestím. Po uzavretí vozidla spolujazdec zdvihol rahno a spolu s vodičom z miesta udalosti ušli.

ŽSR v minulom týždni zaznamenali aj pohyb osôb popri koľajach v Senci a v priestoroch viaduktu v úseku Dolná Štubňa – Čremošné. Plynulosť dopravy ovplyvnilo aj nepriaznivé počasie v dôsledku ktorého narazil rušeň do stromu v úseku Studený Potok – Tatranská Lomnica. V úseku Žabokreky nad Nitrou – Veľké Bielice ohlásil rušňovodič nákladného vlaku v dôsledku silného vetra zvalené dva stĺpy, do ktorých narazil, pričom na rušni došlo k ohnutiu pluhu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM